Nouă tentativă de a duce RATUC în Florești, Apahida, Chinteni, Feleacu și Baciu! Se vor opune firmele private?

 

Primăria Cluj-Napoca și cele 5 comune din jur, Florești, Apahida, Chinteni, Feleacu și Baciu, fac o nouă tentativă de a sparge monopopul firmelor private, care fac averi din transportul public. 

 

Din vara anului 2013, RATUC ar putea prelua rutele de transport din Cluj-Napoca spre aceste localități, o dată cu realizarea Asociației de Transport Metropolitan. Actele vor fi semnate zilele viioare, iar apoi mingea este în terenul Consiliului Județean Cluj.

 

Sper să semnăm săptămâna viitoare asocierea în zona de transport metropolitan cu Baciu, Florești, Apahida, Chinteni și Feleacu. Ne-am întâlnit săptămâna trecută, dar nu am făcut public ședința pentru că așteptăm finalizarea ei, dar am stabilit modul de statut, organele de conducere, modul de lucru. Săptămâna viitoare, cel mai probabil luni, semnăm forma finală a actului pentru înscrierea Asociației de Transport Metropolitan, după care această asociație comunică faptul că noi dorim să avem transportul RATUC în zona metropolitană, hotărâri de consiliu local existând deja la nivelul fiecărei primării. 

 

Consiliul Județean Cluj va trebui să țină cont de această asociație și să nu prindă traseele de transport în licitație. Asta este obligația Consiliului Județean Cluj, dar asta este vababil de luni, de când avem pe masă această asociație constituită”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

 

Edilul a precizat că din vară, RATUC ar putea intra pe noile trasee. ”Eu cred că din iunie - iulie ar trebui să intre în vigoare transportul public metropolitan, dacă nu apar alte blocaje din partea Guvernului sau a Consiliului Județean. Ar fi Feleacu, Apahida, Baciu, Chinteni și Florești, unde va intra RATUC cu transport metropolitan”, a mai spus Emil Boc, în emisiunea Știri de Cluj LIVE, moderată de Delia Cărbune.

 

Comuna Florești a făcut o tentativă în acest sens la începutul anului, dar Prefectura Cluj a anulat hotărârea Consiliului Local Florești pe motiv că este ilegală. Primarul din Florești, Horia Șulea, a acuzat atunci că există interese din partea unor firme pentru a bloca intrarea RATUC pe traseul Cluj-Napoca - Florești.

 

Firma Fany face acum transportul de persoane pe această rută, fiind extrem de contestată de locuitorii din această comună pentru prețul mare perceput și condițiile improprii.

 

Fany s-a opus intrării RATUC în Floreşti. Primarul Horia Şulea: "Cineva îmi bagă beţe în roate"

Comentarii Facebook