Cablurile din Cluj-Napoca dispar în subteran! Problema de până acum era CINE TAIE CABLURILE

 

Cablurile de pe stâlpii din Cluj-Napoca vor fi coborâte în subtaren, în cadrul unui grafic realizat de Primăria Cluj-Napoca.  

 

Contractul cu firma CFO INTEGRATOR este în vigoare încă din 2008. Este un conflict în instanță pe care l-am găsit. Să vedem cum se va sfârși. Avem pregătit un lot de 50 de străzi pe care le vom da firmei respective pentru a introduce cablurile în subteran. Disputa este cine taie cablurile de pe stâlpi. Stâlpul e la Electrica, pământul pe care stă stâlpul e al Primăriei, cablul al deținătorului de utilități, dar Electrica are pe un stâlp 5 contracte și pe un stâlp sunt 50 de cabluri. Problema este ale cui sunt cele 50 de cabluri, dacă Electrica are numai cinci contracte și cine le taie pe cele care nu au contracte, pentru că aceia vor face plângere penală.

 

Eu am conceput un mecanism, prin care Electrica să îi someze pe deținătorii de contracte. Să le spună: ”Aveți la dispoziție 45 de zile să vă coborâți cablurile”, iar ce rămâne acolo sus este ilegal și se poate tăia. Apoi chiar dacă vor face plângeri penale, nu mai au niciun drept pentru că nu au încheiat contracte cu Electrica. Eu vă garantez că jumătate dintre cabluri nu au proprietar legal. Fiecare a pus un cablu pe stâlp și și-a făcut afacerea. Sunt cabluri de internet și televiziune, probabil că multe nici măcar nu mai funcționează”, a declarat primarul Emil Boc, la emisiunea Știri de Cluj LIVE. 

 

Edilul a precizat că ”în această primăvară, toate străzile care au fost finalizate, care au toate rețelele gata, vor fi predate pentru a fi introduse cablurile în subteran. Avem 50 de străzi terminate”. 

 

În paralel, municipalitatea trebuie să finalizeze un proces cu firma SC CFO INTEGRATOR SRL pe tema redevenței. ”Este un proces între Primăria Cluj-Napoca și SC Integrator legat de faptul că ei trebuiau să plătească o redevență Primăriei. Primăria le-a dat aprobare pentru lucrări, Electrica nu a coborât cablurile, iar ei nu și-au făcut lucrările și au spus că nu pot plăti redevența către Primărie”, a mai precizat Emil Boc.

 

La aprobarea proiectului Duct-City, care prevede introducerea cablurilor în subteran a fost stabilită și o taxă de 2000 de lei, pe care operatorii de telecomunicații să o achite Consiliului Local. 

 

20 de milioane de euro pentru asfaltarea străzilor din Mănăștur până în Iris! Unde se va lucra - EXCLUSIV

Comentarii Facebook