Nicolae Ciucă, despre discursul premierului ungar, Viktor Orban: „Declarații nedorite care nu-și au locul într-o Europă unde trăim în pace”


Premierul Nicolae Ciucă a avut, joi, 28 iulie, o primă reacție în scandalul discursului susținut sâmbătă de premierul maghiar Viktor Orban la Băile Tușnad. „Astfel de declarații nedorite nu își au locul într-o Europă unde 27 de țări tăriesc în pace și în prosperitate”, a spus Ciucă. 

Prim-ministrul a fost întrebat dacă va avea loc vreo discuție în Coaliție, însă s-a rezumat doar să critice discursul lui Orban

Românii sunt un popor primitor și s-a văzut asta în contextul războiului. România este percepută ca o țară unde trăiesc laolaltă mai multe etnii și trăiesc foarte bine în liniște și în pace. Astfel de declarații nedorite nu își au locul într-o Europă unde 27 de țări trăiesc în pace și în prosperitate”, a spus prim-ministrul.

Aici din inima Ardealului doresc să întăresc mesajul meu pentru toleranță, pentru înțelepciune, pentru solidaritate, pentru respectarea valorilor europene și am convingerea că noi toți, uitându-ne în istorie, putem să înțelegem că ceea ce ne unește este mult mai important decât ceea ce ne dezbină”, a mai spus premierul.

Miercuri, președintele PSD Marcel Ciolacu a spus că discursul premierului ungar Viktor Orban la Băile Tușnad a fost o jignire nu doar pentru români, ci pentru toată lumea. El a spus că vor fi discuții în coaliție, dar că s-a așteptat ca liderul UDMR Kelemen Hunor să fi avut „imediat” o reacție.

Prim-ministrul Ungariei a făcut o serie de declarații controversate la Băile Tușnad. Viktor Orban a spus că strategia UE în Ucriana a eșuat, a criticat dur sprijinul occidental militar pentru Ucraina, poziționându-se ca cel dintâi aliat al Moscovei din cadrul Uniunii Europene și a mai spus că Europa este amenințată de migranți făcând și o serie de declarații rasiste despre „amestecul raselor”.


Comentarii Facebook