Nasra, fostul deputat PSD: Drumurile din Munții Apuseni sunt uitate. Adevărate cimitire de mașini


Drumul Național 75 care duce în Țara Moților a stârnit revolta în munți, iar oamenii au ajuns să facă proteste. Fostul deputat Horia Nasra a spus că drumurile de munte nu ajută la dezvoltarea turismului. 

Pentru DN 75 s-a făcut și un protest. 

DN 75 este cel mai important drum din Țara Moților, este drumul care taie cam pe jumătate Munții Apuseni și este drumul care face legătura cu Abrud, Câmpeni. Cred că este cea mai uitată zonă din România. De când eram student, făceam naveta cu autobuzul de Brad. Drumul arată tot mai rău.

S-a făcut mai puțin pentru acea zonă deoarece noi, oamenii politici, nu am avut un cuvânt suficient de greu de spus. S-au făcut numai cârpeli.

Cele trei drumuri naționale care tranzitează Munții Apuseni sunt adevărate cimitire auto. Am depus câteva interpelări în Parlament și răspunsul a fost ”Vom face!”, dar drumul trebuie să se reabiliteze complet în baza studiului de fezabilitate realizat în 2007. Răspunsul este venit de la Ministerul Transporturilor. Cârpelile numai amăgesc locuitorii zonei”, a declarat fostul deputat PSD, Horia Nasra, la emisiunea Apuseni - Transilvania.

Fostul deputat PSD, Horia Nasra, a mai spus că introducerea gazului ar ajuta la dezvoltarea Munților Apuseni. ”Gazul și drumurile ar duce la o adevărată dezvoltare a munților. Moții Crișeni din nordul județului Hunedoara și din Bihor au noroc că trece un proiect mare de la Deva până la Ștei o conductă de gaz și toți se vor lega. Și azi, chiar și fără gaz, sunt zone care s-au dezvoltat. La Mărișel, chiar și fără gaz s-au dezvoltat, au pârtie de schi. Primarul de acolo a asfaltat toate drumurile. Vlădeasa este dezvoltată. Pot fi făcute multe lucruri dacă sunt sprjiniți oamenii. 

Noul prefect de Hunedoara insistă să se finalizeze Drumul Regelui, care tranzitează Zarandul, din zona de Nord a Hunedoarei iese undeva în Arad. Este un drum spectaculos, care ar dezvolta două comune. 

Mai este un drum la poalele Vârfului Găina, unde este târgul de fete, care tranzitează comunele Avram Iancu și Bulzeștii de Sus. Acolo este un drum de 25 de km care ar duce la explozia zonei din punct de vedere turistic”, a mai spus Nasra.

Comentarii Facebook