Primarul din Florești, Bogdan Pivariu: De când am depus jurământul, nu s-a autorizat niciun bloc nou


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a spus că de la preluarea mandatului nu a mai emis nicio autorizație pentru construirea unor blocuri noi. 

Există anumite autorizații care sunt emise și, din păcate, nu există o cale de atac a lor. Sunt emise și își vor face efectul. Probabil că vor fi numite construcții care se vor face, cu toate că de la depunerea jurământului nu s-au autorizat noi construcții de locuințe colective. În ceea ce privește un restart în zona de urbanism, aici lucrăm la noul PUG, care va reglementa noi căi de acces spre Cluj-Napoca, să trateze fiecare zonă în funcție de potențial, cu reguli pentru fiecare zonă. Nu facem un PUG pe genunchi. Vedem cu toții ce s-a întâmplat în Florești și nu mai putem permite acest lucru. Trebuie să analizăm noul PUG. Sigur că era într-o stare avansată ca și lucrare, dar trebuie analizat din scoarță în scoarță.

Dezvoltatorii trebuie să înțeleagă că lucrurile s-au schimbat. Suntem într-o cu totul și cu totul altă paradigmă. Nimeni nu le îngrădesc drepturile. Eu nu vreau să fie blocați, dar sunt sigur că vor înțelege. Ne dorim să nu autorizăm blocuri de dragul de a o face, Ne dorim să autorizăm un complex de blocuri, care să trateze niște reguli care se vor regăsi în PUG, are vor trata căile de acces, spațiile verzi, locurile de parcare subterane. 

Vreau să avem o discuție cu proiectanții, pentru a ne armoniza punctele de vedere”, a declarat Bogdan Pivariu. Acesta a spus că blocurile autorizate mai demult vor fi monitorizate pentru a respecta legea.

Pivariu: Vom face un studiu de trafic în Florești. Vrem să introducem sensuri unice

Comentarii Facebook