Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei este ÎNCHIS din 2009 și politicienii vin numai cu promisiuni

 

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, promite că situația de la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei va fi deblocată, iar lucrările se vor relua.

 

În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţi din conducerea muzeului a reieşit faptul că principalul motiv pentru care s-au oprit lucrările este deschiderea unui proces de către Curtea de Conturi a României pe tema lucrărilor contractate şi începute în anul 2009, dar şi a unui proces cu Primăria Cluj-Napoca, cel din urmă fiind câştigat de muzeu cu sentinţă definitivă şi irevocabilă în cursul acestui an. 

 

Muzeele din Iaşi, Sibiu, Sfântu Gheorghe au lucrările finalizate încă din 2011 pe exact acelaşi tip de contract şi în baza unor sentinţe favorabile definitive şi irevocabile. Valoarea  proiectului de la Cluj a fost de 11 mil euro + TVA. Complicaţiile au apărut şi din cauza unor divergenţe între echipele manageriale care s-au succedat în perioada 2009 - 2011 la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei”, precizează reprezentanții Prefecturii Cluj. 

 

Prefectul Gheorghe Vușcan susține că ”a primit asigurări din partea Primului Ministru şi a Ministrului Culturii că imediat după ce va exista o sentinţă definitivă şi irevocabilă, se vor aloca fondurile necesare pentru ca  instituţia care deţine cel mai bogat patrimoniu - peste 400.000 de bunuri culturale, să finalizeze lucrările muzeale”. 

 

În luna aprilie 2014, prefectul Gheorghe Vușcan a făcut și un control și a promis că va demara o serie de discuții pentru a rezolva problema.

 

Muzeul de Istorie a Transilvaniei din Cluj e o RUINĂ. Obiectele istorice sunt ținute în BECI - FOTO

Comentarii Facebook