Hârtia suportă! Boc promite HUB SF în Borhanci, iar clujenii spun că s-au săturat de promisiuni


Emil Boc a trecut de la promisiunea că va face centură metropolitană, promisiune aruncată pe piață din 2017, dar acum rămasă fără finanțare, și promite hub educațional în Borhanci, un cartier cu 3 - 4 mii de locuitori.

Investiție de aproape 100 milioane EURO pentru HUB-ul educațional Borhanci: creșă, grădiniță, gimnaziu, liceu, bazin olimpic, bază sportivă și pădure-parc”, anunță primarul Emil Boc pe Facebook, locul preferat în care sunt prezentate realizările, dar unde nimeni nu primește niciun răspuns. Primarul Emil Boc nu a mai făcut conferințe de presă din luna ianuarie 2022, astfel că nu poate fi întrebat nimic. Specialiștii în marketing spun că strategia lui Emil Boc este de a controla subiectul discuțiilor și de a evita confruntările directe, în care trebuie să răspundă întrebărilor și problemelor locale.

Ce presupune acest HUB educațional din Borhanci, un cartier care are azi maxim 3 - 4 mii de locuitori. 

HUB-ul din Borhanci include:

- Creșă cu 11 grupe a câte 9 copii

- Grădiniță 8 grupe a câte 20 copii

- Școală gimnazială formată din 3 corpuri de clădire și sală de sport

- Liceu cu laboratoare și sală de sport

- Bazin de înot acoperit cu capacitate de 1000 spectatori, cu zone dedicate competițiilor sportive de natație ce includ: un bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri, o zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, un bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare

- Bază sportivă: agrement și terenuri sportive, activități recreative cu acces nelimitat: locuri de joacă pentru copii, zonă șah, zonă ping-pong, zona aparatelor fitness, zonă skate și zonă parkour, amfiteatru deschis cu gradene și un grup sanitar public

- Pădure-parc, pe o suprafață de peste 50 ha, care include traseu pentru dirtbike, grădină și parc tematic

- Infrastructură: străzi, trotuare și rețele edilitare.

Valoare totală a investiției din cartierul Borhanci: 478.547.909,91 lei cu TVA (peste 96 mil. Euro). Finanțarea investiției va fi realizată din fonduri europene, bugetul local și alte surse legal constituite conform legii. 

Clujenii au început să rupă seria mesajelor de felicitare pentru realizările primarului și apar tot mai multe critici

”Centura domnul primar ca de povești suntem sătui”.

”Super proiectul dar care e termenul de finalizare? Aveți un obicei în a înșirui proiecte/randări fără termen de început, fără termen de finalizare…”.

”Frumos desen!!! O fi gata peste vreo 20 de ani!!!!”.

”Așteptam realizarea, planșele se fac și se plătesc ca studii foarte ușor! Vedeți și alte planșe promise de 20 ani!”.

”Foarte frumos domnul primar Oras de 5 stele ,dar pe la marginea orașului mai mergeți din când în când”.

”Super. Pacat ca nu gasesti nimic (casa) sub 300k euro in Borhanci. Asta acum, cand ai strazile neasfaltate si infrastructura lasa de dorit. In rest, numai de bine”.

”Nota 10 la desen, dar tare mi-i ca ramanem ca si cu celelalte desene, pe hartie”.

”Va fi ca pe Lună. Doar Neil armstrong mai lipseste”.

Comentarii Facebook