Miron Mitrea: Pensiile și salariile trebuie să scadă cu cel puțin 30%, dacă România nu se mai împrumută


Fostul om politic Miron Mitrea crede că pensiile și salariile trebuie să scadă cu cel puțin 30%, dacă România hotărăște să nu se mai împrumute.

De vreo 3 ani, datoria externă a României face o gimanstică incredibilă. Ne împrumutăm pe bandă rulantă. Statul se împrumută, dar nu cheltuie banii eficient. Dacă statul român taie împrumuturile și trăiește doar din ceea ce produce, atunci vom fi nevoiți să reducem salariile și pensiile cu cel puțin 30%. Deficitul bugetar este de 6%, deci România are 25% din buget pe datorie. Dacă scoatem această datorie din buget, trebuie să dăm jos salariile și pensiile cu 30% cel puțin. Dacă nu vrem să ne mai împrumutăm, atunci reducem salariile. Suntem în trendul Europei cu salariile mai mari la stat față de particulari. Naționalismul european a trecut, dar suntem într-un mare stat federal”, a declarat Miron Mitrea la Realitatea NET,  în emisiunea „Culisele Puterii”.

Miron Mitrea s-a retras din politic, după ce și-a ispășit pedeapsa în închisoare, fiind eliberat în 2016. Acum, Mitrea este consultant și analist politic în cadrul unei emisiuni de televiziune.

Comentarii Facebook