Mircia Giurgiu vrea sa dea cafea si ceai la intalnirile electorale si se intreaba daca este mita sau nu


Candidatul independent la Primaria Cluj-Napoca, Mircia Giurgiu, crea sa dea cafea si ceai la intalnirile electorale din cartiere.

Giurgiu a depus o solicitare Biroului Electoral Municipal (BEM) Cluj-Napoca, pentru a afla daca acest lucru reprezinta mita electorala.

"S-a luat in discutie solicitarea formulata de Mircia Giurgiu, candidat independent, prin care solicita sa i se comunice daca faptul ca distribui cafea, ceai, pixuri si baloane cetatenilor municipiului Cluj-Napoca in perioada campaniei electorale constituie mita si este incriminata de legea penala si cea electorala;

Cu unanimitate de voturi, biroul electoral a decis ca aprecierea incadrarii acestor fapte in infractiunea de mita sau in alte infractiuni prevazute de lege trebuie sa fie facuta de organele de cercetare sau urmarire penala si nu intra in competenta acestui birou", se arata intr-o hotararea a BEM.

 

Giurgiu a anuntat ca va organiza intalniri cu locuitorii cartierelor, unde va distribui ceai, cafea si va imparti si obiecte electorale.

Comentarii Facebook