Ioan Rus: Cu Boc primar, Clujul va ramane izolat. Suntem o caruta cu un cal, nu motor national VIDEO


Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat, sambata, la Cluj-Napoca, la ceremonia de lansare a candidatilor USL la alegerile locale, ca orasul va ramane izolat cu Emil Boc primar.

"Am dat 12 ani un primar (n.red. Gheorghe Funar) care a pus clujul in postura de oras cu politici retrograde, oras nationalist, oras cu placute tricolore, dar fara realizari. Am avut dupa aceea un primar, pe care l-am facut si prim-ministru, ceea ce nu e rau. E foarte bine ca l-am facut prim-ministru. Uitandu-ne la ceea ce se intampla acum la guvernul Romaniei, tara este pusa pe butuci. Si e pusa de un clujean de-al nostru, care incearca acum sa devina seful comunitatii noastre. Problema nu este a lor, ci a noastra, a USL -ului. Nu ei trebuie sa piarda, noi trebuie sa castigam.

Primarul este in puscarie, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj este in puscarie, iar ei sefii lor spun ca sunt curati ca lacrima. Cinstiti, voiosi si curajosi. Demni de a fi reprezentantii comunitatii noastre. Daca noi vom accepta in continuare aceste lucruri, daca noi vom accepta in continuare acest tip de a se face politica in Transilvania. Clujul reprezinta capitala acestei regiuni. Noi credem despre noi ca suntem motorul acestei tari, ca suntem locomotiva nationala. Aici sistemul de valori cum ar fi respectul fata de proprietate, respectul fata de munca, spiritul comunitar este mai dezvoltat decat in alte zone ale tarii. Daca noi promovam asa ceva in continuare, cine sa ne creada ca suntem asa. Nu ne poate crede nimeni.

Clujul va deveni din nou un oras izolat, ca pe vremea lui Funar, in care o sa fie singurul oras din tara cu primar PDL, consilierii toti vor fi USL sau cvasimajoritari. Iar va fi o contradictie intre evolutia acestei comunitati si evolutia nationala. Noi nu putem sta permanent asa, pentru ca trebuie sa prindem tendul national. Abia apoi putem sa fim un motor, sa fim si noi ceva. Macar o caruta cu un cal daca altceva nu am putea fi. Dar sa fim ceva ce trage natia asta inainte", a spus Ioan Rus.

La eveniment au participat cei doi candidati USL la Primaria Cluj-Napoca, Marius Nicoara, si la Consiliul Judetean Cluj, Horea Uioreanu, dar si premierul Victor Ponta si presedintele PNL, Crin Antonescu.

Comentarii Facebook