Mircia Giurgiu cere pedepsirea lui Csibi Barna! Exteremistul maghiar l-a spanzurat pe Avram Iancu


Deputatul PDL Cluj, Mircia Giurgiu, solicita ministrul de Interne si procurorului general al Romaniei sa se sesizeze si sa il pedepseasca pe Csibi Barna.

"Cu surprindere si regret, am luat la cunostinta despre manifestarile care au avut loc la Miercurea Ciuc cu ocazia Zilei Nationale a Ungariei si condamna gestul etnicilor maghiari care l-au spanzurat pe Avram Iancu, liderul motilor care au luptat intre 1848 si 1849 cu trupele maghiare conduse de Kosuth Lajos. Gestul a fost explicat, pe un blog apartinand liderului organizatiei Plutonul Secuiesc,  ca fiind o sentinta de condamnare la moarte pentru genocidul pus la cale de Avram Iancu in acea perioada", a spus Mircia Giurgiu.

Deputatul clujean considera ca fiecare cetatean al Romaniei are dreptul la propria parere despre "evenimentele care au avut loc in decursul istoriei, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie tolerate astfel de acte considerate ca fiind ofense aduse simbolurilor nationale ale tarii al carei cetatean este".

Parlamentarul ii solicita ministrului Administratiei si Internelor si procurorului general al Romaniei, sa se sesizeze in acest caz si sa dispuna luarea masurilor ce se impun pentru pedepsirea celor responsabili de ofense aduse simbolurilor nationale.

 

Csibi Barba a organizat luni, 14 martie, o sceneta in centrul orasului Miercurea Ciuc, unde a inscenat un tribunalunde a fost judecat si condamnat la moarte prin spanzurare Avram Iancu, conducatorul revoltei motilor din 1848-1849 impotriva trupelor maghiare conduse de Kosuth Lajos.


Citeste si...

Avram Iancu, spanzurat la Miercurea Ciuc de liderul gruparii extremiste Garda Maghiara! - VIDEO

Comentarii Facebook