Luni 9 Decembrie

Ministrul Justiției, după eliberările lui Udrea, Bica și Șova: Să vedem ce spune președinta IC


Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a ironizat-o, miercuri seară, prin intermediul unei postări pe Facebook, pe Cristina Tarcea, preşedintele Instanţei Supreme, precizând că aşteaptă să vadă dacă aceasta va spune ceva de eliberările cauzate de nelegalitatea constituirii completurilor de 5 judecători.

Astfel, Toader a transmis că speră ca preşedintele instanţei supreme Cristina Tarcea să nu spună după eliberările cauzate de nelegalitatea completurilor, că-şi dă demisia "de onoare".

"Asteptam sa vedem ce ne va spune presedinta ICCJ despre suspendarea executarii pedepselor pentru Udrea, Bica, Sova....etc...etc, suspendare dispusa de catre instantele de judecata in urma deciziei CCR privind nelegalitatea constituirii completelor de 5 judecatori ?

 Sper sa ne spuna ca procesele vor fi rejudecate cu respectarea legii;

Sper sa " nu ne spuna" ca isi da demisia " de onoare"!", a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Duminică, ministrul Justiţiei a precizat că exclude ca în cazul fostului şi actualului preşedinte de la instanţa supremă, Livia Stanciu şi respectiv Cristina Tarcea, să fi fost vorba de o eroare privind maniera de alcătuire a completurilor de 5, fiind vorba de o "evidentă sfidare". Întrebat dacă cele două ar trebui să mai rămână în funcţii, Toader a spus că nu ministrul face anchetă, iar cei care cred că este vorba de nereguli se pot adresa Secţiei de anchetă a magistraţilor.

Comentarii Facebook