Ministerul Tineretului vrea să naționalizeze Cluj Arena și Sala Polivalentă. Se încearcă destabilizarea Clujului

 

Ministerul Tineretului ar vrea să naționalizeze Cluj Arena și Sala Polivalentă, aflate acum în proprietatea Consiliului Județean Cluj, respectiv a Primăriei Cluj-Napoca. 

 

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a luat poziție și învinuiește Guvernul că vrea să destabilizeze forța pe care o are Clujul.

 

După ce bugetul municipiului a fost puternic secat de Guvernarea PSD-ALDE (prin pierderea a 28 de milioane de lei în urma ”revoluției” fiscale), acum se încearcă să fie luate de către Ministerul Tineretului şi Sportului două mari obiective plătite din buzunarul clujenilor: Cluj Arena şi Sala Polivalentă. Se încearcă astfel naționalizarea investițiilor făcute de către administrația locală.

 

Primăria Municipiului Cluj-Napoca, a realizat din fonduri proprii infrastructura sportivă care a permis României găzduirea unor competiții de rang internațional. Ne-am făcut loc pe harta mondială a sportului și am devenit European City of Sport în 2018. Am fost nevoiți să ne gospodărim singuri pe toate planurile, inclusiv la capitolul Centurii Metropolitane, proiect uitat ani de zile de către Guvern. Ca efect direct al tergiversării acestui proiect, Guvernarea PSD-ALDE a reușit să facă pași înapoi în drumul nostru către Europa. Deschiderea și conectarea cu lumea europeană se rupe din cauza unor orgolii politice și a unei incompetențe a mai multor Guverne PSD-ALDE care, s-au definit prin instabilitate și decizii luate în pripă. 

 

Zilele trecute, premierul Viorica Dăncilă (sperăm că din pură dezinformare) a afirmat că Spitalul Regional de Urgență nu se va mai construi în județul Cluj ci la Târgu Mureș, în condițiile în care demersurile au fost începute de către Consiliul Județean Cluj încă de anul trecut. O declarație care aruncă în aer întreaga muncă depusă de administrațiile locale. Dacă din fruntea guvernului se pleacă cu premisa “nu se poate”, atunci în aceeași direcție va fi târâtă și țara noastră”, a precizat viceprimarul Dan Tarcea, singurul care a reacționat la această posibilă naționalizare.

 

Somez parlametarii de Cluj ai PSD-ALDE să comunice public măsurile pe care le vor lua pentru stoparea jafului de către Guvern la adresa locuitorilor Municipiului Cluj-Napoca și ai județului Cluj și, de asemenea, să ne comunice care au fost pozițiile lor la deciziile Guvernului de naționalizare a resurselor bugetare. Guvernul PSD-ALDE dorește ștergerea Clujului de pe harta Europei, poziție câștigată prin munca și efortul clujenilor”, a mai spus Tarcea.

 

Comentarii Facebook