Milionarul Sile Pușcaș a blocat construirea parcului din Zorilor. L-a învins pe Boc în justiție


Construirea parcului din cartierul Zorilor, de pe strada Observatorului, este blocată, după ce instanța a suspendat Planul Urbanistic Zonal de amenajare a parcului, emis în 24 martie 2021.

Respinge excepţia prematurităţii şi inadmisibilității. respinge excepţia lipsei calitării procesduale active a reclamantelor. Respinge excepţia lipsei de interes. Admite acţiunea formulată de reclamanta în contradictoriu cu pârâtele. Dispune anularea HCL 120/24.03.2021 privind aprobarea PUZ - Amenajare parc Cartier Zorilor, str. Observatorului Sud. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 11.06.2021”, se arată în sentința Tribunalului Cluj.

În hotărârea din 24 martie, Consiliul Local aproba PUZ -ul pentru parcul din cartierul Zorilor, de pe strada Observatorului, pe terenul expropriat de la Sile Pușcaș. Afaceristul cumpărase 1,2 hectare pentru a face blocuri de 10 etaje, dar Emil Boc a anunțat că l-a expropriat pentru a face parc. 

Sentința poate fi atacată, nefiind definitivă.

Licitația pentru parcul din Zorilor a fost suspendată

Primăria Cluj-Napoca a suspendat licitația pentru amenajarea parcului din Zorilor. Lucrările erau estimate la 7.086.349 de lei. Primarul Emil Boc nu a oferit explicații suplimentare despre acest lucru. 

Comentarii Facebook