Domnule Kelemen Hunor, în numele celor care au protestat la Cluj vă cer public să demisionați

 

Adrian Papahagi fostul PDL -ist și apoi PMP -ist îi cere demisia lui Kelemen Hunor și le face reproșuri multor personalități din România.

 

Vă cer public, în numele tuturor prietenilor, colegilor, vecinilor și studenților mei maghiari alături de care am manifestat în piețele Clujului, să cereți scuze admirabilei comunități maghiare pentru trădarea săvârșită de UDMR. Acum, când aveați ocazia să sprijiniți un ardelean aparținând unei minorități etnice, ați preferat să-l favorizați pe cel care și-a făcut din naționalismul deșănțat drapel de campanie. Ați preferat să trădați din nou Partidul Popular European și să fiți aliat de facto cu Vadim Tudor. Vă mai cer să vă dați demisia din fruntea UDMR”, scrie Papahagi în Revista 22.

 

Profesorul clujean a lansat o serie de acuzații, solicitări și reproșuri unor personalități din România.

 

Majestate

 

Vă cer public, în numele poporului român care își respectă adevărata tradiție, să vă cereți scuze că ați capitulat în fața urmașilor comuniștilor, că ați decorat și ați primit la masă oameni care nu ar fi avut ce să caute în prezența Majestății Voastre, legitimându-i astfel. Poporul privea la Majestatea Voastră cu venerație și aștepta un model de intransigență morală și de înălțime sufletească, pe care nu ați reușit să-l încarnați.

 

Domnule Daniel Ciobotea,

 

Vă cer public, în numele a milioane de dreptmăritori creștini, ca fiu nevrednic al Bisericii lui Hristos, să vă retrageți din fruntea Bisericii Ortodoxe Române. Prin susținerea fățișă a unor anticriști, prin acceptarea mitei acestora, prin lăcomia Dvs. ați smintit poporul care aștepta de la Dvs. cuvânt de învățătură în spiritul dreptății și adevărului Domnului nostru Iisus Hristos. Ați târât Biserica în scandal și le-ați dat ocazia celor care o urăsc să se întărească împotriva ei. Ați dat cezarului cele ce se cuvin doar Lui Dumnezeu. Nevrednic sunteți! Singurul gest de demnitate pe care îl puteți face este să vă retrageți la mănăstire și să vă rugați Mântuitorului nostru pentru iertarea păcatelor.

 

Domnule Președinte Klaus Iohannis,

 

Vă cer public, în numele milioanelor de oameni care v-au votat, investindu-vă cu un capital enorm de speranță și de simpatie, să profitați de perioada cât încă mai sunteți președinte PNL pentru a cere nominal și public tuturor politicienilor corupți din formațiunea Dvs. să demisioneze din partid și din demnitățile publice deținute. Vă mai solicit, în numele sutelor de mii de români umiliți în cozile din fața ambasadelor și consulatelor pentru a vă da votul, să cereți PNL să depună fără întârziere în Parlament legea votului prin corespondență, redactată încă din 2010. Vă cer să nu aveți altă prioritate până când această lege nu a fost votată.

 

Domnule Președinte Traian Băsescu,

 

Vă cer public, în numele românilor bătuți și umiliți în fața misiunilor noastre diplomatice și consulare să rechemați de urgență toți ambasadorii care au închis porțile ambasadelor și au chemat poliția sau jandarmeria împotriva celor pe care sunt obligați să-i protejeze. Încep lista mea cu ambasadorii Bogdan Mazuru, Ion Jinga, Silvia Davidoiu, dar consilierii Dvs. o pot continua. Spre exemplu, Bogdan Mazuru putea adăposti mulțimea în enorma grădină a Palatului Béhague și să declare tot acel spațiu secție de votare, astfel încât nimeni să nu plece fără să fi votat. A preferat să cheme forțele CRS, cunoscute pentru brutalitatea lor, să bată și să gazeze românii care doreau să voteze. Este ultimul gest de mare demnitate pe care îl puteți face în calitatea de Președinte al României.

 

Domnule prim-ministru Victor Ponta,

 

Vă cer public să dați dovadă de demnitate măcar acum, când ați fost dezavuat fără drept de apel de poporul pe care l-ați mințit, l-ați batjocorit, l-ați mituit și al cărui vot ați încercat să-l denaturați. Vă cer să vă dați astăzi demisia din fruntea guvernului României, să vă cereți scuze pentru toate fărădelegile săvârșite în mandat, să vă recunoașteți public plagiatul, și să părăsiți definitiv viața politică din România.

 

Doamnă Elena Udrea, domnule Aurelian Pavelescu,

 

Vă cer public, în numele tuturor oamenilor care cred în valorile dreptei, în numele tuturor celor care au votat vreodată PNȚCD sau PMP pentru afilierea lor la Partidul Popular European, să vă cereți scuze public pentru că nu ați susținut fără ocolișuri candidatul PPE în turul doi, pe domnul Klaus Iohannis. Vă cer să vă dați demisiile din fruntea partidelor pe care le conduceți. Voi cere printr-o scrisoare adresată PPE să discute excluderea PMP și PNȚCD din PPE”.

Comentarii Facebook