Măsuri privind combaterea coronavirusului în Apahida


Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Apahida a decis în ședința din 18 martie o serie de măsuri pentru dezinfecția unor spații publice, menținerea creșelor închise și verificarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu.

1. Punerea în aplicare a Hotărârii nr. 11 din 17.03.2020 pentru stabilirea unor măsuri suplimentare pe baza evaluării criteriilor prevăzute de art.4, alin. ( 4) din Decretul Președintelui României nr.195 din 16.03.2020, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României. ( Aceasta masura este în curs de aplicare de Politia Locala )

2. Măsuri de dezinfectie locale a stațiilor de călători din localitatea Apahida , incepand de maine 19.03.2020

3. Prelungirea suspendării cursurilor la Cresa Voinicel Apahida structura aflată în subordinea Primăriei Apahida pe perioada instituirii stării de urgență .

4. Prelungirea perioadelor privind suspendarea activităților din Căminele Culturale de pe raza comunei Apahida , Sala de Sport Apahida , Terenuri de sport din Apahida si Dezmir pe perioada instituirii stării de urgență

5. În 16 martie 2020 au fost dezinfectate parcurile și locurile de joacă din comuna Apahida , acțiunea se va continua în perioada următoare.

6. Instiintam faptul ca o serie de documente : cărțile de identitate și cele provizorii, certificatele de urbanism și autorizațiile care expira sunt valabile în perioada stării de urgență conform Decretului Președintelui României nr 195/ 17.03.2020 .

7. S-a dispus și se verifica respectarea măsurilor impuse

8. Am solicitat dezinfectarea mijloacelor de transport în comun pe toate liniile.

9. Prin medicii de familie se verifica evolutia starii medicale a persoanelor autoizolate .

10. Politia Locala Apahida împreuna cu Secția 2 de Poliție Apahida verifica periodic persoanele aflate la autoizolare .

11. Mentionam ca în conformitate cu Art.4 , alin(1) șoferii auto care conduc mijloace de transport peste 3,5 tone nu se supun carantinei sau izolării dacă nu manifesta simptomatologie asociată COVID-19.

12. În funcție de evolutia situatiei și dispunerea de măsuri de la Guvernul României, Instituția Prefectului Județul Cluj și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Cluj- Napoca ,vom lua măsuri suplimentare care se vor impune”.

Comentarii Facebook