Marko Bela: Fără noi nu intrați în NATO și UE



Președintele de onoare al UDMR, Marko Belo, a declarat, în cadrul discursului de la lansarea candidaților partiului la alegerile Europarlamentare, că adversarii principali ai comunității maghiare nu sunt românii, ci ”ignoranţa celor care ne spun că nu are sens să mergem la Bucureşti sau la Bruxelles”

"Unii ar putea spune că românii sunt adversarii noştri. Poate că sunt adevărate aceste spuse, pentru că în ultimii ani am fost puşi de multe ori în postura de a ne confrunta cu reprezentanţii românilor pentru apărarea drepturilor noastre şi am avut meciuri cu ei. Dar ţin să spun că nu acesta este adversarul nostru cel mai puternic. Cel mai periculos adversar este ignoranţa celor care ne spun că nu are sens să mergem la Bucureşti sau la Bruxelles să facem politică. Ce rost are să mergem acolo, ce pot face câţiva oameni? Acesta este adevăratul adversar - lipsa de credinţă, ignoranţa şi lipsa de interes a celor care ne spun că nu avem şanse”, a afirmat, sâmbătă, preşedintele de onoare al UDMR, senatorul Marko Bela, potrivit Mediafax.

Bela a afirmat că România nu ar fi reușit să adere la NATO și la UE dacă nu ar fi fost UDMR.

"De la Trianon încoace am tot pierdut, dar în 1989 ni s-a dat o nouă şansă la victorie. Fără UDMR la Bucureşti nu ar fi fost posibilă aderarea României la NATO în urmă cu 10 ani, şi nici intrarea în Uniunea Europeană în urmă cu şapte ani. Este nevoie de acel procent de 5-6 la sută pentru ca România să meargă în direcţia corectă. Când nu am fost reprezentaţi în Europa iată ce s-a întâmplat la Trianon. Putea să se întâmple altfel, poate istoria putea să fie alta. De asta este important să fie la Bruxelles 1,2,3 oameni, dacă vom fi prezenţi nu se vor putea lua decizii împotriva noastră pentru că vom avea un cuvânt de spus”, a declarat Marko Bela.

Senatorul şi-a încheiat discursul îndemnându-i pe maghiarii cu drept de vot să se prezinte la urne în data de 25 mai.

"UDMR a demonstrat că poate să mobilize oamenii şi să îi aducă la vot. Toată lumea trebuie să se implice şi atunci vom câştiga”, a conchis Marko Bela.

Comentarii Facebook