Marius Nicoara: Remedierea surparilor de teren de pe centura Valcele-Apahida va dura doi ani

Senatorul PNL de Cluj, Marius Nicoara, sustine ca alunecarile de teren vor intarzia cu doi ani terminarea centurii Valcele-Apahida.

 

"Din cauza faptului ca studiul geotehnic nu a fost efectuat in mod corespunzator si, deci, nu s-a stiut ca terenul este predispus la alunecari, au avut loc surpari de teren, a caror remediere va dura cel putin inca doi ani. Toate aceste inconveniente se datoreaza solutiei gresite adoptate de Executiv", sustine senatorul clujean intr-o declaratie care va fi citita in Senat.

 

El spune ca, potrivit proiectului, centura Valcele-Apahida trebuia sa fie gata de un an. "Mai mult, valoarea proiectului pe care l-am propus eu, in perioada in care conduceam Consiliul Judetean, era de doar 35 de milioane de euro, avand un termen de executie de 14-16 luni, in timp ce proiectul la care se lucreaza in prezent a "inghitit" deja 150 de milioane de euro si e departe de a fi gata", mai spune fostul sef al Consiliului Judetean Cluj.

 

La mijlocul lunii trecute, directorul Directiei de Drumuri si Poduri Cluj, Ion Pantelimon, declara ca centura Valcele-Apahida va fi deschisa partial in 25 noiembrie si ca pana atunci trebuie sa fie remediate alunecarile de teren de la kilometrul 19.

 

Seful DRDP Cluj a precizat ca este vorba despre tronsonul 2, din satul Gheorgheni pana la DN 1C, unde la kilometrul 19 drumul a alunecat pe o distanta de circa 200 de metri.

 

Ion Pantelimon a spus ca pana la sfarsitul anului va fi terminat si tronsonul 1 din satul Gheorgheni pana la DN 1, in comuna Valcele.

 

Alunecarile de teren au afectat o portiune de 200 de metri cuprinsa intre intersectia de la Dezmir si cea dinspre colonia Becas, dar si o portiune de pe Dealul Feleacului.

 

Vezi AICI declaratia lui Ion Pantelimon din octombrie 2010.

Comentarii Facebook