Marius Nicoară despre incidentul aviatic de pe Aeroportul Cluj: S-au făcut afirmații neprofesioniste și neadecvate

 

Senatorul Marius Nicoară a declarat că afirmațiile ”neprofesioniste și neadecvate” apărute în mass media cu privire la incidentul aviatic de pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj aduc atingere acestei instituții.

 

Cu privire la afirmațiile neprofesioniste și neadecvate făcute de unele persoane prin mass media, în ultimele zile, pe marginea incidentului aviatic care a avut loc pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, în data de 7 ianuarie 2016, în calitate de senator al României și fost președinte al Consiliului Județean Cluj, doresc să atrag atenția că aceste atacuri împotriva aeroportului clujean sunt absolut nejustificate.

 

Afirmațiile negative și ostile împotriva Aeroportului Internațional Cluj făcute de anumite persoane care nu au nicio legătură cu aviația, nu fac altceva decât să creeze haos și panică, să distrugă credibilitatea și încrederea în aviația civilă românească. Totodată consider că acestea aduc atingere României, interesului și siguranței naționale și solicit public instituțiilor abilitate ale statului să investigheze dacă sunt și alte interese cu privire la acțiunile denigratoare declanșate de persoane prin mass media împotriva Aeroportului din Cluj.

 

Trebuie să așteptăm și să lăsăm specialiștii să analizeze și să se pronunțe în legătură cu cauzele sau împrejurările producerii incidentului aviatic în care a fost implicată aeronava companiei Blue Air, înainte de a face orice fel de astfel de aprecieri. Ancheta și investigațiile specifice demarate în legătură cu incidentul aviatic din 7 ianuarie 2016 vor fi clarificatoare, prin urmare consider că este deosebit de important să așteptăm rapoartele finale.

 

Menționez că transportul aerian din România este foarte bine reglementat și în acest sens Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj își desfășoară activitățile într-un cadru riguros procedurat, în concordanță cu reglementările și regulamentele de aviație naționale și internaționale. De asemenea, compania Blue Air, este un operator aerian românesc care prin activitatea de transport aerian desfășurată de-a lungul anilor a confirmat calitatea și siguranța serviciilor oferite. Astfel, orice abordare în afara cadrului de specialitate este neprofesionistă pe de o parte și pe de altă parte are implicații privind încrederea publicului călător în activitățile specifice de aviație”, a declarat Marius Nicoară.

 

Aeroportul Internațional Cluj este recunoscut atât la nivel național, cât și internațional făcând parte din categoria aeroporturilor regionale moderne ale Europei. ”În evoluția sa, aeroportul a făcut parte dintr-un amplu program de dezvoltare și modernizare, în care personal m-am implicat. Mai mult, din ceea ce cunosc eu, auditurile naționale și internaționale efectuate la aeroport de specialiști de aviație au confirmat că activitatea și traficul aerian se desfășoară în condiții de siguranță și securitate.

 

Prin urmare, consider că afirmațiile și opiniile anumitor persoane prin intermediul mass media, pe marginea incidentului aviatic, sunt făcute pentru a servi mai degrabă scopului de a crea panică și lipsă de încredere în activitățile specifice de aviație de pe aeroportul clujean, decât de a prezenta lucrurile într-un mod obiectiv. Chiar dacă se vor face în continuare aprecieri cu privire la incidentul aviatic din 7 ianuarie 2016, consider că trebuie să ne abținem în a lansa afirmații acuzatoare nejustificate, înainte de a exista o investigație finalizată”, a mai spus Marius Nicoară.

Comentarii Facebook