Marian Sarbu a demisionat din PSD

Dupa ce a avut o intalnire cu Victor Ponta, Marian Sarbu a declarat ca este nevoit sa paraseasca PSD cu toate regretele care se afla in spatele acestei decizii.  "Sunt nevoit sa parasesc acest partid, cu toate regretele care afla in spatele acestei decizii", a spus Marian Sarbu.

 

Principala nemultumire a fostului vicepresedintel al PSD este lagata de situatia de suspuciune care exista in partid, si din cauza careia, spune Marian Sarbu, nu ar putea sa isi desfasoare din punct de vedere tehnic activitatea in domeniu social in care activeaza de 16 ani. Si asta, pentru ca de multe ori, i se cere din partea unor colegi sa actioneze si sa ia decizii impotriva propriilor sale convingeri.

 

In ceea ce priveste intalnirea cu Victor Ponta, Marian Sarbu a spus ca nu s-a pus problema unor promisiuni individuale si nici nu i-a cerut actualului presedinte PSD asa ceva si ca sepra ca Ponta a inteles pozitia lui.

 

In viitor, Marian Sarbu a spus ca este posibil sa se alature grului de independenti din Parlament, dar ca  deocamdata nu a luat nicio decizie si nici nu a discutat cu nimeni in privinta vreunei functii in viitorul apropiat. Se va alatura grulupui independentilor doar daca exista posibilitatea ca in viitor sa puna bazele unui partid care sa aiba in  centru preocuparea sociala.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat in urma cu cateva momente ca nu se bucura de plecarea lui Marian Sarbu din partid, dar ca PSD nu poate sustine cele doua legi- legea salarizarii unice si legea pensiilor- intrucat "efectele pe care acestea le produc la nivel psihologic sunt impotriva a ceea ce vrea sa faca PSD".

 

Prin urmare, Victor Ponta a spus ca nu se bucura de plecarea niciunui coleg din partid, dar ca usa PSD este deschisa in ambele sensuri si vor fi altii, unii cunoscuti, altii mai putin, care vor veni alaturi de PSD.

 

"Nu cred ca un partid care pierde puterea si apoi face o schimbare majora la un congres poate fi slabit, ci dimpotriva se intareste", a spus presedintele PSD Victor Ponta.

 

In plus, liderul social-democrat crede ca de fapt Marian Sarbu a luat decizia de a pleca din partid cu mult timp inainte de congres, intrucat nemultumirea lui exista de un an de zile.

Comentarii Facebook