Marga: Basescu incita acum asistentii si lectorii impotriva profesorilor universitari


Rectorul UBB Cuj, profesorul Andrei Marga, il acuza pe Traian Basescu ca dupa modelul incitarii angajatilor impotriva pensionarilor, acum ii incita asistentii si lectorii contra profesorilor.

"Astfel de, 'minirevolutii culturale' nu au dat rezultate nici in 1952, nici alta data. In fapt, Traian Basescu este cel care este la originea opririi, in 2009, a concursurilor pentru posturi didactice, el este sursa taierii salariilor si veniturilor, care au lovit in aceste grade didactice. Profesorii universitari, previzibil izgoniti de un presedinte iresponsabil, vor fi buni in universitati din alte tari. Castiga astfel Romania? Din pacate, nu! Tocmai intr-o epoca in care fiecare tara isi gospodareste cu parcimonie specialistii (Italia, Germania si alte tari au luat deja masuri in acest sens)", a precizat Andrei Marga, intr-un comunicat de presa.

In legatura cu plagiatorii si baronii din universitati, Andrei Marga a spus ca Basescu "se inseala sau minte. Plagiatorii, daca il intereseaza, ii gaseste inainte de toate printre cei care il consiliaza. Ce nepotism e mai exemplar decat promovarea unei odrasle agramate in institutii respectabile al noii Europe? Nici un profesor nu are privilegii. Iar clanurile, daca au existat, au fost tocmai in universitatile protejate de Traian Basescu (una a si creat, de altfel, un partid de buzunar al acestuia)", a incheiat rectorul UBB Cluj.

Acuzatiile vin dupa ce Traian Basescu a expus marti seara cateva dintre prevederile noii Legii a Educatiei, care va pune capat clanurilor din Universitati.

Comentarii Facebook