Basescu: Clanurile si baronii din Universitati se tem de Legea Educatiei! Isi pierd privilegiile conferite de legea Marga


Presedintele Traian Basescu a declarat ca noua Lege a Educatiei va distruge clanurile universitare care isi impart dupa bunul plac titlurile de profesori.

Seful statului a declarat ca baronii din universitati se tem ca isi vor pierde beneficiile universitare pe care le-au obtinut prin Legea Marga.

"Obtinerea titlului universitar nu se va mai face pe baza de varsta si tinerii vor avea acces la aceste titluri. Clanuri universitare ocupa cu familiile lor titlurile de profesori, iar tinerii universitari stau fara o perspectiva certa", a declarat Traian Basescu.

Seful statului a mai afirmat ca "multe din universitati de stat s-au transformat in fabrici de diplome prin incarcarea mult peste capacitate cu studentii, ceea ce a generat o depreciere a calitatii de detinator al unei ndiplime. Paradoxul este ca universitatile de stat au fost transformate in fabrici de diplome, care au calitatea de a retribui rectorii, profesorii si clanurile universitare".

Legea Educatiei a fost promulgata de Traian Basescu la doua ore de la anuntul facut de Curtea Constitutionala, care a precizat ca actul normativ respecta Constitutia.

Comentarii Facebook