MANIPULARE: Pe automatele de bilete nici nu trebuia să fie cuvântul ”Kolozsvar”

 

Comunitatea maghiară din Cluj-Napoca fierbe după ce s-a lansat în spațiul public informația că de pe automatele de bilete s-a șters cu vopsea cuvântul ”Kolozsvar”.

 

Primăria Cluj-Napoca face lumină în acest caz și precizează că pe automatele de bilete nici nu trebuia să apară acest cuvânt. ”Cineva” a lipit autocolante, iar după ce au fost dezlipite a lansat o manipulare a opiniei publice și a creat disensiuni.

 

Săptămâna trecută, vineri 14 august 2015, s-a încheiat recepţia celor 61 de automate de eliberare a legitimaţiilor de călătorie, amplasate în staţiile Companiei de Transport Public Cluj-Napoca. Aparatele au fost inscripţionate fără însemnul ”Kolozsvar”, modelul şi forma autocolantelor fiind aprobate în cadrul proiectului european „Modernizarea  şi  extinderea  sistemului  public  de  transport  în  comun  în  Zona Metropolitană Cluj”, aprobat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 - Axa prioritară 1.

 

Inscripţia „Kolozsvar” a apărut ulterior recepţionării, doar pe o parte dintre aceste aparate.

 

Odată cu darea în funcţiune a sistemului, va exista şi un meniu de informare şi utilizare în 5 limbi: română, engleză, maghiară, franceză şi germană”, precizează Primăria Cluj-Napoca. 

 

La Cluj, niște ”binevoitori” au șters cu VOPSEA cuvântul Kolozsvar de pe automatele de bilete - FOTO

Comentarii Facebook