La Cluj, niște ”binevoitori” au șters cu VOPSEA cuvântul Kolozsvar de pe automatele de bilete - FOTO

 

Niște ”binevoitori” au șters cuvântul Kolozsvar de pe automatele de bilete și au stârnit din nou valuri de nemulțumire în rândul comunității maghiare din Cluj-Napoca. 

 

Impart parerea unui prieten, fiind in totalitate de acord cu el: "Cadou de "toleranta" de Zilele Culturale Maghiare din Cluj: in timp ce inauntru la Teatrul Maghiar de Stat se derula spectacolul Ansamblului Folcloric Maghiar de Stat din Budapesta despre Transcarpatia multietnica, cu dansuri, obiceiuri si cantece slovace, rutene, ucrainiene, tiganesti, evreiesti, romanesti din Maramuresul istoric, respectiv maghiare (cum sper ca vom vedea la un moment dat sa zicem si din partea Ansamblului Ciocarlia...) - denumirea orasului in maghiara din fata Teatrului, un gest facut din partea municipalitatii in statia de tramvai, Kolozsvár, a fost acoperita cu vopsea alba. Evident faptasi vor fi si raman necunoscuti. Asta este...", a scris pe Facebook o clujeancă

 

Autorii sunt in fata politistilor, iar politia inchide ochii. Astept rezultatul "anchetei". Trist”, a mai spus aceasta.

 

Poliția Cluj susține că se face o anchetă.

 

------------------------

 

Primăria Cluj-Napoca susține că automatele de bilete nu aveau inscripția ”Kolozsvar”:

 

Săptămâna trecută, vineri 14 august 2015, s-a încheiat recepţia celor 61 de automate de eliberare a legitimaţiilor de călătorie, amplasate în staţiile Companiei de Transport Public Cluj-Napoca. Aparatele au fost inscripţionate fără însemnul ”Kolozsvar”, modelul şi forma autocolantelor fiind aprobate în cadrul proiectului european „Modernizarea  şi  extinderea  sistemului  public  de  transport  în  comun  în  Zona Metropolitană Cluj”, aprobat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 - Axa prioritară 1.

 

Inscripţia „Kolozsvar” a apărut ulterior recepţionării, doar pe o parte dintre aceste aparate.

 

Odată cu darea în funcţiune a sistemului, va exista şi un meniu de informare şi utilizare în 5 limbi: română, engleză, maghiară, franceză şi germană”, precizează Primăria Cluj-Napoca. 

Comentarii Facebook