Miercuri 19 Ianuarie

DNA i-a pus sechestru pe un apartament lui Victor Ponta. Ce prejudiciu trebuie să recupereze statulExpertiza contabilă privind dosarul Turceni-Rovinari, în care premierul Victor Ponta este implicat, în calitate de inculpat, a fost finalizată miercuri.

Astfel, în urma expertizei, procurorii DNA au pus sechestru pe un apartament de-al premierului, pentru a recupera un prejudiciu de peste 51.000 lei.

Ca urmare a finalizării raportului de expertiză fiscală și contabilă dispusă în cauză, la data de 19 august 2015, inculpatului Ponta Victor –Viorel i s-a înmânat un exemplar al expertizei și i s-a comunicat faptul că s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui apartament aflat în proprietatea inculpatului, în vederea recuperării prejudiciului.

Potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală reținută în sarcina inculpatului Ponta Victor –Viorel se ridică la suma de 51.321,80 lei”, se arată într-un comunicat emis de DNA.

Prejudiciul constă în oblicațiile fiscale de la care s-a sustras firma lui Dan Șova, cu ajutorul lui Victor Ponta, care atunci era avocat.

Ajutorul a constat în aceea că Ponta Victor Viorel a pus la dispoziția contribuabilului SCA „Șova și Asociații”, înscrisuri falsificate (facturi și rapoarte de activitate), menite să justifice viitoarele plăți pentru prestarea unor activități juridice fictive ale cabinetului de avocatură Ponta Victor-Viorel către SCA „Șova și Asociații”.

În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională pentru SCA „Șova și Asociații”.

Practic, plățile făcute de SCA „Șova și Asociații” către Ponta Victor Viorel, în cuantum de 181.439,98 lei, reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale, fapt ce a condus la diminuarea nelegală a bazei de impozitare a contribuabilului SCA „Șova și Asociații” și, în consecință, la plata către stat a unui impozit diminuat cu de 51.321,80 lei, diferență ce reprezintă prejudiciul menționat.””, se mai arată în document.

Victor Ponta este cercetat în dosarul Turceni-Rovinari pentru infracșinile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor.

Comentarii Facebook