Joi 7 Iulie

Mâncarea parlamentarilor, mai ieftină decât mâncarea corporatiștilor. Cât costă un meniu la cantina Parlamentului


Cât de copioasă arată o masă de prânz dacă avem un buget de 30 de lei? Mâncăm la cantină sau la fast-food-urile de la colţul străzii? Tot aleșii neamului sunt mai câştigaţi. Cu 20 de lei la cantina din Parlament mânânci pe săturate

Cea mai ieftină mâncare, cea din Parlament

Cea mai ieftină mâncare o găsim la cantina Parlamentului, acolo unde, senatorii şi deputaţii sunt privilegiaţi. Preţurile se aseamănă cu cele de la o cantină studenţească.

Un meniu „office” complet este alcătuit din ciorbă de perişoare sau pulpe de pui la cuptor, paste, plus o salată, un fruct şi o chiflă, preţul total este de 20 de lei. Parlamentarii care vor să facă economie pot să aleagă meniul „economic”, care este cu 5 lei mai ieftin și conține două feluri de mâncare, de exemplu, tigaie de porc picantă și orez cu legume.

Prețurile de la cantina Parlamentului, mai mici decât cele de la o cantină de birouri din Pipera 

Ne-am pus în pielea angajaţilor care lucrează de la birou, iar cu un buget de 30 de lei am vrut să vedem ce putem să cumpărăm pentru masa de prânz.

Avem o ciorbă de fasole cu afumatură, care se încadrează la meniul de astăzi, o tigaie picantă, mămăliga, ardei iute și prajitură. Meniul este 30 de lei. Au crescut foarte mult prețurile la gaze, la lumină, materia prima s-a scumpit foarte mult. Au crescut cam cu 30%”, spune una dintre vânzătoarele unei cantine din Pipera, potrivit antena3. Anul trecut același meniu costa în jur de 22 de lei, cu doi lei mai scump față de un meniu complet pe care aleșii poporului îl pot cumpăra de la cantina Parlamentului. 

Şi mâncarea din patiseriile şi fast-food-urile de lângă corporaţii este mai scumpă. Cu 30 de lei putem cumpăra un sendviş, două felii de pizza şi o merdenea cu brânză.

Statisticile arată că românii cheltuiesc pe mâncare și băuturi nealcoolice aproximativ 27% din veniturile lunare.


Comentarii Facebook