Mănășturul e FRUNTEA! Singurul cartier clujean care are un buget propriu pentru INVESTIȚII

 

Primarul Emil Boc a lansat vineri, 15 februarie, proiectul prin care cartierul Mănăștur să aibă un buget propriu de investiții.

 

Prin implementarea acestui proiect vrem să devenim un model de bune practici în România. Suntem primul oraş din România care aplică un buget participativ, este vorba despre un proces nou, un demers civic fundamental, o formă de respect pentru plătitorul de impozite şi taxe şi de implicare a cetăţeanului în procesul decizional. Avantajul pentru Cluj-Napoca este că avem o societate civilă activă şi implicată, avem universităţi, iar Primăria pune aceste avantaje împreună şi oferim cetăţenilor un proces transparent de utilizare a banului public. Vom începe un proces pilot pentru cartierul Mănăştur, şi vom avea consultări cu populaţia de aici, pentru a stabili ce sumă să fie alocată special pentru proiectele locale, din cartier, propuse de cetăţeni”, a declarat Emil Boc.

 

Primarul a spus că încă nu a fost stabilită o sumă pentru proiectele propuse de cetățenii din Mănăștur, dar că aceste idei vor fi cuprinse în bugetul municipiului pe 2013.

 

Nu pot avansa acum sume de bani, dar obiectivele vor fi preluate în buget şi apoi vom stabili sume precise care să fie alocate. În cadrul procesului vor fi organizate şedinţe publice, dezbateri participative, cu cetăţenii, pentru stabilirea priorităţilor cartierului, iar propunerile acestora vor fi preluate de echipe de facilitatori comunitari, care le vor prezenta Primăriei şi Consiliului Local. Oamenii din cartier vor ştii pe ce se alocă banii, vor fi ascultaţi, vor putea face propuneri, iar în 2014 aceste propuneri vor fi finanţate, din bugetul pe anul viitor”, a mai adăugat Emil Boc.

 

În Mănăștur trăiește o treime din populația Clujului, astfel că aici s-ar putea vedea cel mai bine dacă proiectul de buget participativ se poate aplica și altor cartiere din oraș.

 

Propunerile de finanțare ale clujenilor vor fi supuse unor dezbateri publice, care încep în martie.

Comentarii Facebook