Miercuri 24 Aprilie

Mai multe şcoli din România vor trece la catalogul online. Părinţii vor avea acces în timp real la situaţia copiilor lor


Peste 700 de școli din România vor intra într-un program-pilot implementat de Ministerul Educației legat de refacerea cataloagelor școlare. Acest proiect constă în alocarea resurselor necesare pentru ca cele 700 de școli să beneficieze de varianta electronică a cataloagelor școlare. 

Deși există numeroase școli din țară care au avut la dispoziție cataloage școlare online Ministerul Educației și-a propus să le implementeze în cât mai multe școli din țară, dacă nu chiar în toate. 

Catalogul online, accesibil părinților

Odată cu trecerea către catalogul online, acei elevi care obișnuiau să tragă chiulul vor renunța la această idee. De ce? Pentru că părinții vor avea acces în timp real la situația școlară a elevului. 

Partea mai puţin plăcută este pentru familiile care nu au acces la internet. În prezent 743 de unităţi de învăţământ din întreaga ţară vor folosi acest catalog online. În judeţul Dolj, din nouă şcoli doar două se află la sate, notează Observator.


Comentarii Facebook