Magistrații protestează din nou, luni, la Cluj


Magistrații clujeni organizează un nou protest, luni, 11 martie, împotriva modificărilor aduse de adoptarea OUG 7.

Astfel, mafistrații vor ieși, din nou, în fața  Curții de Apel Cluj. Același demers îl vor lua și judecătorii din București, dar și din restul țării. 

Sistemul de justiție și cetățenii au nevoie de stabilitate și de cooperare loială între decidenți și beneficiari, nu de măsuri controversate, luate în grabă, improvizat, cu periclitarea independenței justiției și a principiilor esențiale statului de drept”, se arată în mesajul publicat pe Facebook de Cristi Dănileț.

Totodată, magistrații acuză faptul că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție este „o instituție de natură să creeze incertitudine în sistemul judiciar”, precizând că aproximativ 4.000 de judecători și procurori, dar și plenul CSM au emis opinii și avize negative față de legea de înființarea a acestei structuri, critici venind și din partea organismelor internaționale.

România este un stat membru al Uniunii Europene, iar crearea unui parchet paralel de investigare a magistraților nu este în acord cu valorile europene de independență și imparțialitate a justiției”, se mai arată în mesaj

Comentarii Facebook