Ludovic Orban: România îndeplinește toate condițiile pentru aderarea la Schengen


Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul Reprezentanţei Permanente a României la UE, că România respectă toate condiţiile pentru aderarea la Spațiul Schengen.

Anterior, acesta s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Am abordat problema Schengen. Cum am şi declarat, reiterăm că, din punctul nostru de vedere, România respectă toate condiţiile pentru aderarea la Schengen", a spus şeful Executivului de la Bucureşti, conform realitatea.net.

Totodată, Orban a afirmat că "şi la nivelul Comisiei Europene, şi la nivelul Parlamentului European există o susţinere pentru România, pentru aderarea României la Spaţiul Schengen".

Premierul a vorbit în acest context şi de "atitudini de nesusţinere" a României spre acest obiectiv şi de faptul că vor fi făcuţi "paşi hotărâţi" pentru a convinge statele care nu sunt alături de ţara noastră.

"Mai trebuie să mai întreprindem demersuri, până la urmă, pentru a obţine un consens la nivelul Consiliului European. Sunt încă nu opoziţii făţişe, dar încă atitudini de nesusţinere totală a acestui obiectiv, care sunt convins că ele se vor modifica în favoarea României într-un orizont de timp rezonabil", a punctat premierul român.

Prim-ministrul Ludovic Orban a efectuat o vizită de trei zile la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu mai mulţi lideri europeni. 

Comentarii Facebook