Luni 30 Martie

Turcan vrea ca românii să lucreze până la 70 de ani


Raluca Turcan a anunțat că se lucrează la un proiect care le dă posibilitatea angajaților de a munci până la vârsta de 70 de ani.

În momentul de față nu cred că România este pregătită pentru pensionarea obligatorie la 70 de ani. Însă, cred că se impune o discuție în spațiul public ca dacă personale doresc să opteze pentru creșterea vârstei de pensionare atunci să o facă, dar nu cred că vom ajunge în curând la o creștere obligatorie a vârstei de pensionare. Subiectul acesta a fost deja lansat în dezbatere publică, se lucrează la un proiect, dacă vă aduceți aminte există și în Camera Deputaților un astfel de proiect ca să poți să optezi pentru a putea lucra până la 70 de ani. Dacă se va ajunge la concluzia că există o susținere pentru această idee este posibil să luăm această măsură. În momentul de față nu cred că poate fi pusă problema pensionării obligatorii la 70 de ani”, a afirmat Raluca Turcan, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Mediafax.

În luna decembrie, premierul Ludovic Orban spunea că nu există niciun proiect care să prevadă creșterea vârstei de pensionare.

Specialiștii în piața muncii se întreabă cine va opta să muncească până la 70 de ani, în afara angajaților din domeniul public, care la acea vârstă vor plimba foi de la un birou la altul, fără nicio eficiență.


Comentarii Facebook