Lucrările la Parcul Ștefan cel Mare, din spatele Teatrului Național, sunt în „ușoară întârziere”. Boc spune că de vină ar fi ploile din septembrie


Ordinul de începere a lucrărilor la Parcul Ștefan cel Mare a fost semnat de Emil Boc în 6 septembrie 2021. Atunci edilul clujean a declarat că 10 luni vor fi suficiente pentru finalizarea proiectului, suntem însă în octombrie 2022, iar lucrările sunt din nou într-o „ușoară întârziere”. Deși termenul pentru Parcul de la Teatru a fost lung, constructorii l-au depășit, iar rezultatul ar putea să îi nemulțumească pe clujeni care nu s-au așteptat la betonarea masivă a parcului.

Reamintim că în luna iulie a anului curent, lucrările la Parcul Ștefan cel Mare s-au oprit din lipsă de piatră, potrivit autorităților locale. Piatra trebuia să vină din Ucraina, iar războiul a blocat aprovizionarea, astfel că termenul de finalizare a parcului a fost prelungit. 

Ploile din luna septembrie ar fi motivul pentru o nouă prelungire a termenului, spune primarul Municipiului Cluj-Napoca. Emil Boc a vizitat șantierul de la Parcul Ștefan cel Mare,  deși lucrările sunt în ușoară întârziere din cauza ploilor, edilul a declarat că pot fi finalizate până la sfârșitul anului. 

b1.jpeg

Am verificat stadiul lucrărilor la Parcul Ștefan cel Mare. Lucrările sunt într-o ușoară întârziere (provocate de ploile din septembrie), dar pot fi finalizate până la sfârșitul anului, conform contractului. Suprafața aflată în proces de reabilitare este de 1,2 hectare și include esplanada şi spaţiile verzi aferente clădirii Teatrului Naţional Cluj-Napoca. Primăria Cluj-Napoca urmărește realizarea în această zonă a unui spațiu public de calitate dedicat relaxării de zi cu zi. 

Proiectul de revitalizare a parcului presupune:

- plantarea a 64 arbori, 1474 arbuști, 2910 flori cu bulb și 6626 plante perene

- un spațiu multifuncțional pentru organizarea de evenimente și festivități de mici dimensiuni

- modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru mașinile de intervenție și realizare accese pietonale și pentru biciclete, interconectate;

- instalarea de mobilier urban modern (bănci, cuburi, coșuri de gunoi ș.a.);

- loc de joacă pentru copii;

- amplasarea unei scene demontabile în spatele clădirii teatrului;

- construcția a 4 fântâni arteziene;

- rastel pentru biciclete cu dale înierbate;

- stație pentru încărcarea mașinilor electrice;

- amplasare corpuri de iluminat cu proiectoare;

- instalare sistem de irigații automatizat;

- punct gospodăresc îngropat;

- toaletă automată accesibilă persoanelor cu dizabilități.

De asemenea, clădirea Teatrului Național „Lucian Blaga” și a Operei Naționale Române Cluj-Napoca va beneficia de un sistem de iluminat arhitectural, similar cu cel de Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” și Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail.

Valoarea contractului este de 11.726.450,26 lei (TVA inclus).”, a scris Emil Boc pe pagina de Facebook. 

Comentarii Facebook