Parlamentul a decis! Poliţia Rutieră va putea ridica mașinile parcate neregulamentar pe trotuar


Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în plen, în calitate de for decizional, o inițiativă legislativă care permite Poliţiei Rutiere ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe trotuare.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 232 de voturi „pentru", 3 „împotrivă" şi 29 de abţineri, modifică OUG nr. 195/2002, astfel încât permite Poliţiei Rutiere să dispună ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, fiind eliminată condiţia staţionării neregulamentare pe partea carosabilă.

În forma în vigoare a Codului Rutier această măsură poate fi dispusă doar dacă maşinile sunt staţionate ilegal pe partea carosabilă. Prin urmare, dacă un vehicul este staţionat neregulamentar în întregime pe trotuar, Poliţia nu poate dispune ridicarea acestuia", se arată în expunerea de motive a noii reglementări.

Proiectul vine în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, al persoanelor însoţite de copii mici, care sunt nevoite să meargă pe carosabil, pentru că trotuarele sunt ocupate ilegal de maşini., a explicat deputatul USR Cătălin Drulă, iniţiator al proiectului. 

Sunt instituţii care sunt blocate, sunt câteodată cazuri grave când pompierii nu pot să ajungă să stingă un incendiu din cauza acestor maşini parcate ilegal şi, până nu vom adopta acest proiect de lege, Poliţia Rutieră, în interpretarea legii, spune că nu poate să înlăture aceste maşini. Sunt primari de municipii de toate culorile care cer acest proiect", a mai declarat acesta, potrivit Mediafax.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz iar proiectul de lege merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

Comentarii Facebook