Lucrarile de la stadionul Cluj Arena, analizate de o comisie de receptie a CJ Cluj


Lucrarile efectuate la stadionul Cluj Arena vor fi analizate de o comisie de receptie constituita la nivelul Consiliului Judetean (CJ) Cluj. Comisia s-a intalnit prima data azi, 28 septembrie. 

"Potrivit legislatiei in vigoare, receptia constituie o componenta a sistemului calitatii in constructii si este actul prin care investitorul declara ca accepta, preia lucrarea cu sau fara rezerve si ca aceasta poate fi data in folosinta. Prin actul de receptie se certifica faptul ca executantul si-a indeplinit obligatiile in conformitate cu prevederile contractului si ale documentatiei de executie", se arata intr-un comunicat de presa trimis de CJ Cluj.

Comisia este condusa de vicepresedintele CJ Cluj, Radu Bica, iar membri sunt: doi reprezentanti ai Consiliului Judetean Cluj, reprezentanti ai Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Privat a judetului Cluj, ai Primariei municipiului Cluj-Napoca, precum si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj.

La lucrarile comisiei vor participa si patru specialisti in domeniul arhitecturii, rezistentei, al instalatiilor si al instalatiilor de gaz precum si o serie de invitati din partea Inspectoratului de Stat in Constructii, al proiectantilor si executantilor.     

Comisia va trebuie sa examineze: respectarea prevederilor din autorizatia de construire, precum si avizele si conditiile de executie impuse de autoritatile competente, executarea lucrarilor in conformitate cu prevederile contractului, referatul de prezentare intocmit de proiectant cu privire la modul in care a fost executata lucrarea, terminarea tuturor lucrarilor prevazute in contractul incheiat intre investitor si executant si in documentatia anexa la contract.

"Astazi a debutat prima dintre cele doua etape ale procesului de receptie, respectiv receptia la terminarea lucrarilor, aceasta urmand a fi completata de receptia finala la expirarea perioadei de garantie. Data fiind importanta demersului pe care l-am intreprins pentru a oferi clujenilor un stadion la cele mai inalte standarde din domeniu, impreuna cu ceilalti membri ai comisiei de receptie ne vom asigura ca aceasta investitie s-a derulat cu respectarea stricta a tuturor exigentelor si normativelor din domeniu si in deplina conformitate cu legislatia in vigoare", a declarat presedintele comisiei de receptie, Radu Bica.

Comentarii Facebook