Sala Polivalenta va avea un "acoperis masina": va capta apa de ploaie si energia solara! VEZI explicatiile - VIDEO


Sala Polivalenta din Cluj Napoca va fi construita dupa un concept "verde", urmand sa capteze apa de ploaie si razele soarelui.

Arhitectul Serban Tiganas, cel care a prezentat proiectul, a spus ca acoperisul va fi unul complex si va functiona ca o mica uzina.

"Instalatiile montate pe acoperis vor capta lumina naturala prin panourile fotovoltaice, iar energia va fi folosita pentru functionarea sistemului de temperare, racirea si incalzirea aerului, reversibile, extrem de eficiente dispuse astfel incat sa economisim tubulaturile. Noi am numit toata treaba asta acoperisul masina si nu in utlimul rand va fi o cladire in care apa de ploaie va fi captata si reutilizata in instalatiile sanitare", a spus Serban Tiganas.

 

VEZI SCHITELE SALII POLIVALENTE!

 

Arhitectul a spus ca sala polivalenta va avea un exterior care se va colora in timpul noptii si seamana foarte mult cu salile din Beijing, construite pentru Jocurile Olimpice din 2008.

Sala Polivalenta va avea subsol+parter+3 etaje si un total de 7.070 de locuri. In plus, la subsol va fi construita o parcare cu 446 de locuri.

Cladirea are un teren de joc ce poate fi extins prin gradene retractabile de la 30x47m la 38x56m pentru a permite practicarea a mai multor sporturi.

Proiectarea si executia se va face astfel incat sala sa fie omologabila la mai multe ramuri sportive: baschet, volei, handbal, gimnastică, box, judo, karate si scrima.

Sala va putea gazdui si congrese internationale pentru 5.000 de invitati sau concerte.

Comentarii Facebook