Lucian Bode, ministrul de Interne: Tronsonul de autostrada Nădășelu - Mihăiești - Zimbor va fi dat în folosință înainte de 2024


Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că Tronsonul de autostrada Nădășelu - Mihăiești - Zimbor va fi dat în folosință înainte de 2024.

Autostrada Transilvania are aproape 100 de kilometri în exploatare, din care 25 de kilometri dați în trafic de anul trecut. Are 110 kilometri în execuție și noi ne aflăm pe un tronson de 43 de kilometri în execuție. Mai avem două loturi care sunt în licitație, de aproximativ 70 de km, Poarta Sălajului - Zalău - Nușfalău, respectiv Suplacu de Barcău - Chiribiș. 

Domnule președinte vă mulțumesc pentru tot sprijinul pe care ni l-ați acordat anul trecut, în calitate de prim-ministru, pentru că, dacă nu primeam susține și finanțare, astăzi vorbeam în continuare despre Autostrada Transilvania ca despre o poveste care nu se mai termină și nus e termina pentru că nu începuseră lucrările la sectoarele lipsă. Eu cred că în continuare am arătat și în guvernarea 2021 că Autostrada Transilvania este o prioritate pentru Guvernul României. Cea mai mare alocare din ultimii ani, aproape 900 de milioane de euro, prin legea bugetului, a fost acordată Autostrăzii Transilvania. 

Eu îl felicit și pe antreprenor, care a mobilizat forțe multe și bine organizate. Sunt convins că Autostrada Transilvania, sectorul Nădășelu - Mihăiești - Zimbor va fi dat în trafic înainte de termenul contractual, 1 ianuarie 2024”, a precizat Lucian Bode, pe șantierul Autostrăzii Transilvania, la nodul rutier de la Nădășelu. 

Fostul premier Ludovic Orban a fost și el prezent la vizita de sâmbătă, de pe șantier. ”Mă bucur să văd că se lucrează, cu peste 300 de utilaje, cu foarte mulți muncitori. Așa mi-am dorit să văd România, o țară care se modernizează, care își dezvoltă infrastructura și care alocă din ce în ce mai multe resurse pentru investiții, de la an la an. De altfel, 2020 a fost anul cu cea mai mare alocare pentru investiții din buget, iar anul 2021 are o alocare și mai mare. Sunt convins că acest trend va continua. România are nevoie ca de aer de modernizarea infrastructurii de transport, de sănătate, de educație și a infrastructurii digitale și de comunicații. Fără acestea nu poate crește calitatea vieții. 

Mă bucur să văd că se lucrează pe acest tronson. În contract erta prevăzut un termen de 12 luni pentru proiectare și deja acest lucru a fost făcut, există autorizație de construcție și s-a trecut la lucrări. Asta ne arată mobilizarea și capacitatea de a termina mai repede lucrările. Acest proiect poate fi finanțat prin PNRR”, a spus și Ludovic Orban.

Comentarii Facebook