Clujenii acuză Primăria Cluj-Napoca de abandonarea lacului din Gheorgheni - FOTO


Clujenii se plâng că lacul de la Iulius Mall a fost abandonat de către cei din Primăria Cluj-Napoca, cu toate că este o importantă atracție a orașului. 

Lacul de la Iulius Mall este un loc de agrement foarte frumos, ales de mulți clujeni. Doar că lacul ar trebui îngrijit.

Nu am observat niciun interes în acest sens. Acum este invadat de vegetația subacvatica, astfel că nici rețele,  nici pescărușii nu mai vin pe lac.

Lacul seamănă cu o mlaștină.

Nu știu cine are în administrare lacul, dar nu își face treaba și ar trebui tras la răspundere.

Aceasta stare de fapt nu este de azi, de ieri”, a comentat un clujean.

Primăria Cluj-Napoca s-a lăudat înainte de campania electorală din 2020 că a asfaltat integral aleea din jurul lacului, dar de luciul apei nu se ocupă nimeni.

----------------

UPDATE

Lacul din Gheorgheni se află în administrarea RADP Cluj-Napoca, iar de la începutul lunii mai am demarat un amplu proces de curățare atât a luciului de apă, cât și a malurilor lacului, utilizând un utilaj amfibiu. În acest an însă factorii de mediu (iarna mai blândă) au favorizat apariția în exces a vegetației acvatice.

În acest context, lucrările de curățare, deși efectuate în ritm susținut, sunt de durată, de peste două săptămâni. Îi asigurăm însă pe cetățenii municipiului Cluj-Napoca de faptul că se depun toate eforturile pentru ca lucrările să fie terminate în cel mai scurt timp posibil, în așa fel încât să înceapă în condiții optime și sezonul de agrement pe Lacul Gheorgheni.

Totodată, ne cerem scuze cetățenilor care locuiesc în zona lacului, precum și vizitatorilor zonei, pentru disconfortul creat”, a precizat Ion Pantelimon, directorul RADP Cluj, regie aflată în subordinea Primăriei Cluj-Napoca. .

Comentarii Facebook