Linia 18 s-a prelungit și se evită ocolul pe strada Borhanciului și suprapunerea cu linia 20


Compania de Transport Public Cluj-Napoca a modificat traseul liniei 18. Aceasta va fi prelungită pe strada Veseliei, iar linia va circula dus-întors pe strada Romul Ladea, renuntandu-se la ocolul pe strada Borhanciului și suprapunerea cu linia 20.

Operat cu microbuze după un orar neatractiv, cu 11 curse pe zi, fără circulație în weekend și avand capătul pe strada Posada, mai este nevoie de optimizari pentru ca acest traseu sa isi atinga potentialul.

Clujenii cred că ar fi oportună comasarea liniilor 18 și 32B pentru sporirea conectivității cartierului Borhanci cu restul orașului, în special cu axa est-vest, piața Mihai Viteazul și gara. În plus, cartierul Borhanci va fi mai conectat cu restul orașului sai datorita facilitării transferului cu traseele ce tranzitează axa est-vest, piața Mihai Viteazul și gara, pentru care în prezent este nevoie de distanțe considerabile parcurse pe jos, care fac acest transfer neatractiv. Prin deservirea traseului comasat cu același număr de vehicule cat au cele doua trasee actuale în total, se poate obține o frecvență de circulatie mult imbunatatita, datorită eliminării suprapunerii actualelor trasee 18 și 32B. 

Este de apreciat aceasta prima modificare în bine a liniei 18, care îi va ajuta pe utilizatorii acesteia de pe strada Romul Ladea sa ajungă mai repede la destinațiile din centru, fără ocolul pe strada Borhanciului din vechea varianta a traseului, dar și pe locuitorii străzii Veseliei care vor fi mai aproape de transportul public”, precizează cei de la Mobilitate Cluj-Napoca.

437754947_841719664663277_9172402439408376144_n.jpg

Comentarii Facebook