Liderii PSD Cluj explică declarația lui Victor Ponta despre Autostrada Transilvania

 

Presedintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, a explicat, joi seara, în emisiunea Știri de Cluj LIVE, că Autostrada Transilvania este o prioritate. El l-a scuzat și pe Victor Ponta.

 

În acest moment, în bugetul național există 188 de milioane de lei, care sunt bani pentru finanțarea Autostrăzii Transilvania. Nu sunt zero lei, ci sunt 188 de milioane de lei, cuprinși în bugetul național. Abia în luna martie, când se va întruni Consiliul de Administrație al CNADNR -ului se va ști exact în ce direcție se duc acești bani. Cu o parte dintre ei se va plăti din datorii, iar cu o parte din ei probabil că se execute anumite lucrări în acest an. 

 

În al doilea rând, știți că există o licitație adjudecată și urmează să se semneze contractul pentru distanța de aproximativ 10 kilometri de la Gilău la Nădășel. În rest, există distanța de la Suplacu de Barcău la Borș, de 42 de kilometri, unde s-a lucrat până acum. Nu este finalizată și acolo se poartă discuții pentru întreruperea contractului cu cei de la Bechtel”, a explicat Remus Lăpușan, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE. 

 

Întrebat dacă este optimist și cum comentează declarația premierului Ponta care a spus că s-au terminat cu banii pentru Autostrada Transilvania, cel puțin momentan, Remus Lăpușan a explicat că: ”Nu s-a pus problema de terminare a banilor, pentru că în acest moment sunt 188 de milioane de euro. Consiliul de Administrație al CNADNR se va întâlni în martie și va stabli ce se va face cu acești bani”.

 

Victor Ponta face un anunț TRIST despre soarta Autostrăzii Transilvania

 

Președintele PSD Cluj a explicat că atât parlamentarii USL Cluj, cât și cei ai UDMR susțin Autostrada Transilvania și s-au luptat pentru obținerea de fonduri mai mari, dar proiectele lor nu au fost aprobate. ”Deputatul Aureli Cristea a depus un amendament pentru ca suma acordată Autostrăzii să fie dublată”, a spus Lăpușan, care a recunoscut că acest amendament a fost respins de parlamentarii USL.

 

Suma de 188 de milioane de euro pentru Autostrada Transilvania este infimă, dacă ținem cont de faptul că Guvernul datorează Bechtel 160 de milioane de lei. Astfel, că pentru lucrări vor rămâne 28 de milioane de lei.

 

Vezi discuția la minutul 1.00.

Comentarii Facebook