Duminica 17 Octombrie

Victor Ponta face un anunț TRIST despre soarta Autostrăzii Transilvania

 

Premierul Victor Ponta crede că Autostrada Transilvania ar putea fi finalizată numai din fonduri private, urmând să fie instituită o taxă.

 

Ponta a fost întrebat într-o emisiune de la Realitatea TV, dacă proiectul va continua, dar a spus că: ”Acolo e o mare problemă. Nu poate continua numai pe fonduri bugetare, dar poate continua pe parteneriate public - private. Adică pe autostradă în concesiune”.

 

Despre porțiunea Gilău - Suplacu de Barcău, unde statul a investit deja 300 de milioane de lei, primul ministru a precizat că: ”Acolo situația este de a găsi un alt contractor care să continue lucrarea și să punem cu barieră”. 

 

În schimb, Victor Ponta s-a declarat un mare fan al unei autostrăzi de la Târgu Mureș - Iași. ”Este o autostradă foarte importantă. Eu sunt fan. Marea problemă este că este o autostradă foarte scumpă, pentru că trece peste munte și că nu există nici pe fonduri europene în acest moment o soluție de finanțare. Dacă se găsește o soluție de parteneriat public - privat, ar fi o soluție extraodinară să unești Transilvania cu Moldova”, a precizat premierul Victor Ponta. 

 

 

Comentarii Facebook