Licitatia pentru Aquapark -ul din Grigorescu se reia in septembrie VIDEO


Primarul Sorin Apostu a anuntat ca licitatia pentru amenajarea Aquapark -ului din cartierul Grigorescu, de pe terenul pe care functioneaza acum strandul Sun, va fi reluata in luna septembrie.

Primaria Cluj-Napoca a reintrat in posesia terenului pe care urmeaza sa fie realizata investia, teren care a fost instrainat dupa 1990.

"Am reusit recuperarea acestui teren si am lansat o licitatie. Termenul a fost prea scurt la prima licitatie din luna aprilie, dar si-au aratat interesul cativa investitori, care probabil se vor prezenta la cel de-al doilea termen. Sper sa nu influenteze iarasi un nou val de criza bancile care vor trebui sa acorde tipul de credit necesar pentru o astfel de constructie", a precizat Sorin Apostu.

Investitia ar urma sa se ridice la 10 milioane de euro si Aquapark -ul se va adresa turistilor din intreaga Transilvanie.

"Din planurile pe care le-am vazut si din discutiile cu un investitor, proiectul se ridica la 10 milioane de euro si se estimeaza un areal de 1,7 milioane de oameni care va fi deservit. Vom studia mai bine acest proiect pentru a vedea in ce conditii va fi realizat cat mai bine", a mai spus Apostu.

Noua licitatie va avea loc in luna septembrie.

Indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect au fost aprobati de Consiliul Local Cluj-Napoca in 22 martie. "Principala atractie a zonei de agrement va fi constructia propriu-zisa ce va adaposti Aquapark-ul, practic un complex, acoperit-inchis, de bazine si tobogane de diferite forme si functiuni auxiliare (grupuri sanitare, vestiare, spatii de depozitare, spatii tehnice) si conexe (spatii de cazare, spatii de alimentatie publica, spatii comerciale", se arata in referatul intocmit de Directia Tehnica a Primariei Cluj.

Din momentul gasirii unui investitor, lucrarile ar urma sa dureze circa 24 de luni si exploatarea Aquapark -ului sa fie concesionata pe o durata de 49 de ani firmei care va realiza constructia.

Comentarii Facebook