Liberalul Rareș Pop a fost REȚINUT pentru MITĂ. Fusese ales consilier județean în ziua când a fost arestat Uioreanu

 

Liberalul Rareș Pop, consilier județean PNL Cluj de numai 7 zile, a fost reținut de procurorii DNA pentru că a luat mită. 

 

Alături de Rareș Pop a mai fost reținut și Claudiu Crișan, inspector coordonator al Biroului județean Cluj, din cadrul Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de: abuz în serviciu comis în formă continuată cu obținere de foloase necuvenite; permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată.

 

Rareș Pop era șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier. iar procurorii DNA Cluj îl acuză de fapte grave: abuz în serviciu comis în formă continuată cu obținere de foloase necuvenite;  desfăşurarea de activităţi ca acte de comerț, incompatibile cu funcţia deţinută în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase;  permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată; șantaj; luare de mită.

 

Pop este acuzat că i-a constrâns pe trasportatori și ”a dezvoltat relaţii cu numeroşi operatori economici ce activează în domeniu, asigurând acestora protecţie în schimbul obţinerii de avantaje patrimoniale, fie direct fie prin impunerea folosirii serviciilor prestate de societăţi comerciale controlate de acesta prin rude ale sale sau afini sau deţinute de membri ai familiei sale.

 

De menționat, este faptul că din vara anului 2012, când a fost numit în actuala funcție, atribuțiile sale din cadrul firmelor pe care le administra, au fost transferate soției sale.

 

Calitatea de asociat a soției era de fapt una formală, probele administrate până în prezent atestând că suspectul Pop Rareș Vasile este factorul decident, consultat telefonic cu privire la clienții societăților, prețurile la care sunt efectuate serviciile, etc”, precizează procurorii DNA Cluj.

 

Citește AICI toate acuzațiile care i se aduc. 

Comentarii Facebook