Liberalii îl atacă pe Emil Boc în licitația de 30 de mil. de euro, privind salubrizarea stradală. Să fie pedepsiți VINOVAȚII

 

Consilierii PNL Cluj-Napoca îl atacă pe primarul Emil Boc în privința licitației de salubrizare stradală și deszăpezire, pe care CNSC -ul a invalidat-o. 

 

După ce a tărăgănat organizarea unei noi proceduri care ar fi trebuit să aducă servicii decente pentru clujeni - calitate-preţ, acum a scăpat din mână licitaţia pentru salubrizarea municipiului, după ce a atribuit contractul unei firme despre care Consiliul Nanţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor susţine că a avut o ofertă neconformă. 

 

În cinci luni de zile de la organizarea licitaţiei pentru salubrizarea stradală documentaţia de licitaţie a fost contestată de diferite societăţi care acuzau că administraţia locală a elaborat un caiet de sarcini cu dedicaţie. După fiecare contestaţie, primăria a fost obligată de autorităţile de la centru să modifice documentaţia de licitaţie. Rezultatul licitaţiei a fost anunţat după perioada legală în care comisia de licitaţie trebuia să evalueze ofertele. Acum, o decizie luată de comisia de licitaţie este anulată de o instituţie independentă având competenţa soluţionării contestaţiilor în cadrul procedurilor de achiziţie publică. Cineva a greşit şi trebuie să răspundă pentru asta.  Să nu uităm că s-a scos la licitaţie un contract de 30 de milioane de euro pentru curăţarea străzilor din oraş şi de aceea selectarea firmei câştigătoare ar fi trebuie să se facă responsabil şi legal”, precizează consilierii liberali.

 

Aceștia cer să fie pedepsiți membrii comisiei de licitații care au validat oferta Supercom, deși aceasta nu era conformă cu caietul de sarcini.  

 

Să nu uităm că din bani publici s-au mai plătit şi alte greşeli, un exemplu în acest sens fiind licitaţia pentru Sala Polivalentă, când aceeaşi comisie de licitaţie care a admis ofertele a două societăţi a atribuit contractul, iar în decurs de doi ani a decis să anuleze licitaţia iniţială pe motiv că ambele oferte nu ar fi conforme cu caietul de sarcini”, mai spun consilierii PNL.

 

Licitația de salubrizare stradală și deszăpezire a fost câștigată de Supercom și contestată de Rosal pe motiv că firma care a adjudecat contractul a prezentat o cifră de afaceri cumulată, pe ambele loturi licitate, de 100.000.000 de lei, iar caietul de sarcini solicita ca cifra de afaceri pe fiecare lot să fie de 100.000.000 de lei.

 

Primăria susține că Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a precizat, înainte de finalizarea licitației, că se acceptă și suma de 100 de milioane de lei pe ambele loturi, dar, în urma contestației, Consiliul Național pentru Soluțioarea Contestațiilor (CNSC) a precizat că s-a greșit și licitația trebuie refăcută, fără a fi acceptată oferta Supercom.

Comentarii Facebook