Miercuri 8 Februarie

Liberalii clujeni vor alegeri la Consiliul Județean Cluj în turul doi pentru președinție

 

PNL Cluj susține că alegerile pentru Consiliul Județean Cluj ar fi trebuit să fie organizate cu ocazia turului doi al alegerilor prezidențiale. 

 

Liberalii se contrează astfel cu cei de la PSD Cluj care au spus că alegerile ar trebui amânate, după cele prezidențiale. ”O asemenea decizie a Guvernului Ponta, de separare a celor două momente electorale, ar echivala cu o risipă de peste 1 milion de euro, deci cu o trădare a interesului public, în condiţiile în care nevoile actuale ale judeţului Cluj sunt atât de mari.  

 

PNL Cluj consideră că data cea mai firească din punct de vedere politic, realistă din punct de vedere administrativ şi judicioasă din perspectivă bugetară, în vederea organizării alegerilor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj, este 16 noiembrie a.c. O serie întreagă de cheltuieli administrative legate de organizarea acestui scrutin ar fi astfel reduse, prin asocierea cu alegerile prezidenţiale”, precizează PNL Cluj.

 

PNL Cluj cere liderilor PSD Cluj şi Guvernului Ponta ”să respecte banul public şi alegătorii clujeni, să nu sfideze logica şi bunul simţ al procesului democratic local şi să nu împingă în sezonul sărbătorilor de iarnă alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean”. 

 

Aceste alegeri trebuie organizate în termen de 90 de zile de la vacantarea postului, deci până la începutul lunii ianuarie 2015. ”Desfăşurarea alegerilor prezidenţiale pe 16 noiembrie reprezintă, în mod evident, o oportunitate care poate duce la economisirea fondurilor bugetare necesare alegerilor pentru conducerea forului administrativ judeţean”, a declarat senatorul Marius Nicoară.

Comentarii Facebook