Liberalii cer piete volante in Cluj, pentru sprijinirea producatorilor locali

Tineretul liberal a cerut Primariei organizarea unor piete volante in Cluj, in weekend, pentru sprijinirea producatorilor si a cumparatorilor.

 

"TNL Cluj-Napoca propune primarului organizarea unor piete volante sambata si duminica, in cateva locatii prestabilite din oras, pentru a da clujenilor alternativa de a cumpara alimente direct de la producatorii clujeni si nu doar de la intermediarii care vand in cea mai mare parte produse de import. Existenta acestor mici piete, dedicate exclusiv producatorilor individuali, amplasate dupa nevoia locuitorilor si cu orar limitat de functionare, elimina micile intelegeri de tip cartel, existente intre asa-zisii producatori, aflati zi de zi in pietele orasului si ofera cumparatorilor sansa de a achizitiona produse proaspete, de calitate, la preturi decente", se arata intr-un comunicat de presa al tinerilor liberali clujeni.

 

Conducerea TNL crede ca producatorii ar trebui lasati sa isi vanda marfa in aceste piete fara sa plateasca taxe suplimentare. Ei dau exemplul altor orase in care functioneaza astfel de piete: Alba-Iulia, Constanta, Suceava, Bucuresti sau Bacau. "Este nevoie insa si de consecventa, pentru ca producatorii si clientii sa se obisnuiasca cu locatiile si orele de piata. In Cluj-Napoca au mai existat tentative de organizare a unor piete taranesti, dar doar atunci cand sefii Directiei Agricole au dorit sa-si faca imagine publica", mai spun reprezentantii TNL Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook