Laszlo Attila: Sala Polivalenta nu trebuie sa ajunga o ruina, ca si Spitalul de urgenta din Manastur VIDEO


Viceprimarul Clujului, Laszlo Attila, a declarat in emisiunea Stiri de Cluj LIVE, de joi seara, ca lucrarile la Sala Polivelanta ar putea continua, pentru ca instanta nu a cerut sistarea lor.

"Am solicitat unele clarificari din partea instantei (n.red. Tribunalul Cluj, care a cerut reluarea atribuirii contractului), iar colegii lucreaza la partea tehnica pentru a vedea daca vom formula recurs sau ne vom conforma sentintei, ceea ce spune ca trebuie sa reevaluam ofertele depuse. Asta este partea juridica si vom informa marti Consiliul local. Ceea ce tine de stadiul lucrarilor eu as dori sa va prezint pozitia si interesul Consiliului Local, pentru ca eu am citit de 2-3 ori aceasta sentinta si nu face nicio referire la contract. Practic, fara sa fiu jurist, avem un contract in derulare, cu clauzele lui, si interesul ar fi ca acest contract sa fie respectat atat ca si termene, cat si ca pret. Noi aici incercam sa ajungem.

Daca vom recurge la recurs, atunci foarte probabil lucrarile vor continua. Eu in aceasta sentinta nu am vazut obligativitatea sistarii lucrarilor. Asta este un punct de vedere si orice sistare a lucrarilor fara o baza, fara o hartie poate atrage dupa sine costuri de conservare a lucrarilor, costuri privind utilajele etc.

Intre cele doua oferte exista o diferenta de 9 milioane de euro. A fost o discutie pe solutiile tehnice alese de unul sau de altul.

Sunt niste expertize destul de interesante din punctul nostru de vedere (n.red. la dosar) si am inteles ca juristii au solicitat o contraexpertiza, dar a fost respinsa. Nu cred ca trebuie sa ajungem in situatia de a avea inca un spital de urgenta, cum avem in capatul Manasturului, practic o structura de beton la care sa ne uitam ani de zile sau pana se deblocheaza lucrarile.

Practic s-a scos la licitatie partea de executie si proiectare. Faza de proiectare a fost depasita in proportie de 100%, iar faza de executie a fost efectuata in proportie de 65%", a explicat Laszlo Attila.

Viceprimarul a facut referire la expertiza depusa la Tribunalul Cluj, in care se spunea ca din suma licitata, 56 de milioane de lei, se poate realiza cel mult o hala industriala sau un parking.

 

De ce Tribunalul Cluj a blocat lucrarile de la Sala Polivalenta! Din suma licitata se poate face cel mult o hala sau un parking


Comentarii Facebook