E-ON Gaz anunta investitii de 90 de milioane de lei in Cluj! Deci mai multe spargeri: E inevitabil sa fie perturbat traficul


E.ON Gaz Distributie va investi in municipiul Cluj-Napoca in urmatorii trei ani, 90 de milioane de lei pentru modernizarea a 160 de kilometri de retea.

Lucrarile de reabilitare vor acoperi peste un sfert din lungimea totala a sistemului de distributie din municipiu.

Aceste investitii semnificative se adauga celor realizate in ultimii ani, in urma carora au fost inlocuiti aproximativ 130 de kilometri din reteaua de gaze naturale.

"E.ON Gaz Distributie a dezvoltat incepand de la privatizare importante proiecte de investitii pentru modernizarea retelelor de dis-tributie a gazelor naturale. Astfel, in ultimii ani, in Cluj Napoca au fost inlocuiti aproximativ 130 de kilometri din reteaua de gaze a municipiului, a carei lungime totala este de aproximativ 650 de kilometri.

Totodata, pentru imbunatatirea sigurantei si a parametrilor de alimentare cu gaze naturale a consumatorilor din Cluj Napoca au fost modernizate 7 statii de reglare masurare.

Numai anul trecut, reteaua de distributie a gazelor naturale din municipiul Cluj Napoca a fost reabilitata pe o lungime de aproape 32 kilometri, valoarea investitiilor depasind 10,5 milioane lei", se arata intr-un comunicat al E.ON Gaz.

E.ON Gaz Distributie are in vedere pentru urmatorii trei ani inlocuirea a inca 160 km din sistemul de distributie a gazelor naturale din municipiu, reprezentand aproximativ un sfert din reteaua orasului, valoarea acestor investitii fiind de circa 90 milioane de lei.

Din acest buget alocat modernizarii retelei din Cluj Napoca, 16,5 milioane de lei sunt asigurate din fonduri europene, diferenta de 73,5 milioane de lei provenind din sursele proprii ale companiei.

"Este inevitabil ca aceste lucrari de investitii sa perturbe traficul rutier in anumite zone si sa creeze disconfort, insa dorim sa ii asiguram pe toti locuitorii municipiului Cluj Napoca ca actionam pentru siguranta retelei de gaze si, implicit, pentru siguranta lor.

In final insa, dupa realizarea acestor investitii, vom avea de castigat cu totii, avand o retea de gaze naturale mai sigura, parametri de alimentare mai buni, perspective de dezvoltare a infrastructurii energetice a municipiului mai bune si, nu in ultimul rand, o diminuare semnificativa a numarului de interventii (reparatii) in reteaua de gaze", se mai arata in documentul citat.

Comentarii Facebook