Lapusan: UMF Targu Mures separata pe criterii etnice. PDL se agata de putere


Presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, sustine ca PDL se agata de putere si este gata sa sacrifice UMF Targu Mures.

Liderul social democrat a precizat ca guvernul Ungureanu a cedat in fata presiunilor UDMR si a pus marti, 13 martie 2012, in dezbatere Proiectul Hotararii de Guvern pentru modificarea HG 966/2011 privind Nomenclatorul domeniilor si al specializarilor sau programelor de studii universitare, a structurii institutiilor de invatamant superior, a domeniilor si programelor de studii universitare acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu. Hotararea prevede ca modificarea structurii UMF Targu Mures prin crearea unei noi Facultati de Medicina si Farmacie cu predare in limbile romana, maghiara si engleza.
 
"Din pacate, disputa de la UMF Targu Mures nu este una academica, asa cum ar fi fost firesc, ci Guvernul PDL a reusit sa o transforme intr-o disputa politica. Cei aflati la guvernare sunt atat de disperati, incat ar fi dat orice pentru ca cei din UDMR sa nu ii lase singuri in Parlament", a precizat Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj.

"De cealalta parte, cei din UDMR au un competitor nou in disputa pentru voturi si aveau nevoie de realizarea acestui deziderat pentru a merge cu el la schimb in fata electoratului de etnie maghiara. Disperarea partidului lui Traian Basescu este atat de mare incat nu mai exista limita in concesiile pe care sunt dispusi sa le faca pentru ca UDMR sa nu iasa de la guvernare. Noi, cei din USL vom ataca in contencios administrativ aceasta HG care permite scindarea de facto a UMF Targu Mures pe criterii etnice", a declarat Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj.

Comentarii Facebook