La Cluj-Napoca s-a autorizat un duplex cu patru etaje. Vecinii sunt disperați - FOTO

 

Un grup de familii din Cluj-Napoca contestă un proiect imobiliar, prin care urmează să se ridice mai multe case cu cel mult un etaj. Asta pe hârtie, pentru că în realitate duplexurile au patru etaje.

 

Avocatul Anatol Pânzaru face parte din grupul care contestă proiectul. El a atacat Hotărârea de Consiliul Local prin care a fost validată autorizația de construire pe motiv că nu sunt respectate aspectele legate de înălțimea construcțiilor, amplasarea pe parcelă, accesul la drumul public și indicatorii urbanistici, construcțiile puteau fi autorizate strict la caracterul zonei astfel cum acesta este dat de actuala reglementare legală. ”În zonă sunt permise construirea de locuințe cu regim redus de înălțime, individuale și locuințe colective mici și nu imobile mixte. Mă tot uit la construcția asta și nu înțeleg care sunt cele două locuințe individuale. Eu văd un bloc care are patru etaje. Oare cei de la Primăria Cluj Napoca ce văd când se uită la această construcție? Mă abțin să fac comentarii, dar noi vom merge pe calea legală și dacă Primăria nu oprește lucrările și anulează autorizația de construire, vom ataca în instanță aceste documente oficiale emise”, a spus avocatul Pânzaru.

 

Blocul cu cinci etaje, este construit de un dezvoltator imobiliar din Cluj Napoca, Ioan Toșa și fiul unui valutist clujean, Andrei Boca.

 

Avocatul Pânzaru a depus o contestație la Primăria Cluj Napoca și susține că funcționarii au autorizat această construcție în baza vechiului Plan de Urbanism General, valabil între anii 1999 și 2014, în condițiile în care autorizația de construire a fost emisă în anul 2016, când, în Cluj Napoca, este valabil un alt Plan Urbanistic General. ”Această autorizație trebuia emisă strict pe baza Regulamentului Local de Urbanism aferent PUG aprobat prin HCL nr.493/2016, întrucât nu a fost emisă în intervalul de 18 luni în care documentatiile de urbanism PUZ si PUD menționate la al.4 din art.31 își păstrează valabilitatea, neexistând un PUD adoptat anterior intrării în vigoare a HCL nr.493/2015”, spune avocatul, conform evz.ro.

 

Familiile din zonă contestă și drumul de acces, care este de fapt o alee cu o lățime de șase metri. În acte, funționarii Primăriei Cluj-Napoca confundă străzile și zonele, astfel că într-un referat al Direcției de Urbanism se prevede că accesul auto și pietonal se va realiza din strada Vânătorului, în timp ce în Planul Urbanistic de Detaliu se prevede un acces de pe strada Vântului.

 

Un alt localnic care locuiește pe strada Vânătorului, a scris pe site-ul domnuleprimar.ro, că în zonă ”răsar” câteva blocuri de 4-5 etaje. ”Nu există infrastructură în zonă. Nu e zonă de blocuri. Dealul e oricum slăbit de atâtea construcţii. Puteţi verifica cum e posibil în 2016 să se dea asemenea autorizaţii de construcţie? Nu există drum, nimic! Vom transforma această zonă într-o Bună Ziua - case, blocuri, mărăcini, noroi, aglomeraţie! Era vorba de un Plan Urbanistic Zonal/Plan Urbanistic de Detaliu al oraşului făcut pentru cetăţeni şi pentru un oraş civilizat şi care să arate bine”. Oamenii reclamă și că sunt alunecări de teren.

 

Primăria Cluj-Napoca i-a replicat avocatului că va verifica situația, iar dacă are acte suplimentare este rugat să le prezinte instituției.

Comentarii Facebook