Klaus Iohannis, după scandalul privind Ținutul Secuiesc: PSD a trecut tot tacit un cod administrativ ce prevede obligativitatea limbii maghiare


Klaus Iohannis a stârnit nemulțumirea comunității maghiare după ce a acuzat PSD că vrea să dea Ardealul ungurilor. 

Șeful statului a venit acum cu precizări și a spus că nu are nimic cu etnicii maghiar, dar are cu PSD și UDMR, care au continuat să facă jocuri și după ce a trecut tacit de Camera Deputaților proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc.

Am făcut atunci niște afirmații. Eu nu am niciun fel de problemă cu persoanele de etnie maghiară. Îi respect. Marea majoritate sunt oameni de treabă, harnici. Problema pe care o am este cu politicienii, în special din PSD care au încercat să promoveze legislație care privește autonomia Ținutului Secuiesc. Este surprinzător și supărător. 

Au încercat să se scoată și după scurt timp au picat legislația în Senat. Dar iată că vin dovezi că nu a fost o chestiune singulară. Culmea, în Senat a trecut tot tacit o altă chestiune a UDMR, un cod administrativ în varianta UDMR.

Acest cod introdus de UDMR prevede obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal. De data aceasta, PSD nu poate să spună că nu a știut. Pentru că a trecut prin comisiile Senatului unde membrii PSD au votat pentru. 

Acum, probabil după ce am arătat public vor găsi o formă să voteze și împotriva acestei legi.

Nu putem să ne facem că nu vedem cum PSD e în situația de a promova anumite legi care vin să ducă la autonomia Ținutului Secuiesc ori așa ceva e pur și simplu neconstituțional și nu voi tolera apariția unor astfel de legi”, a declarat Klaus Iohannis.

Comentarii Facebook